24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Basketball Champions League: Γνωστοποιήθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας για την αυριανή κλήρωση

Γνωστά έγιναν τα γκρουπ δυναμικότητας για την κανονική περίοδο αλλά και για τα προκριματικά από τους ιθύνοντες του Basketball Champions League, μία μέρα από την κλήρωση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ θα τεθεί επικεφαλής ομίλου, αφού βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ στο δεύτερο τοποθετήθηκαν το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πάτρας. Ο Κολοσσός Ρόδου που θα κάνει φέτος την «παρθενική» του ευρωπαϊκή παρουσία, τοποθετήθηκε στο γκρουπ. 4. Όσο για τα προκριματικά, ο ΠΑΟΚ τέθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στην κλήρωση θα μπουν και τα 52 κλαμπ που θα αγωνιστούν στο πλαίσιο του BCL, με τις 24 ομάδες των τεσσάρων γύρων των προκριματικών να δίνουν τις μάχες τους από τις 15 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με το αναλυτικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται τον Ιούλιο.

Στα προκριματικά (3ος και 4ος γύρος), ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο Qualification Round των μη πρωταθλητών μαζί με τη Βόννη.

Από το γκρουπ των μη πρωταθλητών, θα προκριθούν δύο ομάδες στη regular season. Ο ΠΑΟΚ (1ο γκρουπ δυναμικότητας) μαζί με τις Βόννη (1ο γκρουπ δυναμικότητας), Σάσαρι (2ο γκρουπ δυναμικότητας) και Σολέ (2ο γκρουπ δυναμικότητας) θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο. Η νικήτρια θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας στην κανονική περίοδο:

1ο γκρουπ: Τενερίφη, Μάλαγα, Χάποελ Χολόν, Μανρέσα, Μούρθια, Γαλατασαράι, Βίλνιους, ΑΕΚ Betsson

2ο γκρουπ: Περιστέρι bwin, Οστάνδη, Καρσίγιακα, Σομπατέλι, Ιγκοκέα, Ρίγα, Προμηθέας Πάτρας, Τορτόνα

3ο γκρουπ: Σέτσιν, Ρετζιάνα, Ράστα Βέχτα, Τσένιτζ, Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, Ναντέρ, Σεντ Κεντέν, Μανίσα

4ο γκρουπ: Βούρτσμπουργκ, FMP, Κολοσσός Ρόδου, Σλασκ Βρότσλαβ, Νικητής 1ου προκριματικού, Νικητής 2ου προκριματικού, Νικητής 3ου προκριματικού, Νικητής 4ου προκριματικού

Τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν σχηματιστεί με βάση την κατάταξη των ομάδων στο ranking του BCL (BCL Club Ranking) και για τα κλαμπ που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση, με βάση την κατάταξη των αντίστοιχων χωρών στο ranking του BCL (BCL Country Ranking). Στην κλήρωση των ομίλων της regular season δεν μπορούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα να τοποθετηθούν στο ίδιο γκρουπ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ