29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντιφαλά: «Έχω χάσει τον ύπνο μου μετά από δικό μου λάθος σφύριγμα»

Ο ρέφερι Μεντί Ντιφαλά ήταν ένας απ' τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο Συνέδριο προπονητών της Ευρωλίγκας που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες στη Γλυφάδα και μίλησε και αυτός στα κανάλια Novasports.

Απ' τη μεριά του, έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όσον αφορά το διαιτητικό κομμάτι, ενώ αποκάλυψε πως έχει χάσει τον ύπνο του για λάθος στο οποίο έχει υποπέσει ο ίδιος.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 40χρονος διαιτητής:

«Ήταν μια πολύ καλή σεζόν, είχε τα πάνω και τα κάτω της για όλους. Για τους παίκτες και για εμάς. Προσπαθούμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Κάποιες φορές είχαμε πάρα πολύ καλά παιχνίδια, άλλες φορές όχι. Είναι γεγονός ότι οι προπονητές και οι παίκτες προσπαθούν να μας πιέσουν, προσπαθούν να πάρουν το επόμενο σφύριγμα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τους φερόμαστε άδικα. Είναι μια στρατηγική, όμως κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και κυρίως να μην θυμώνουμε. Είναι δύσκολο, αλλά το να θυμώσεις με τη στρατηγική του αντιπάλου, ότι προσπαθεί να σε πιέσει συνεχώς, δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις. Δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά. Είμαστε εκεί για να ρυθμίσουμε το παιχνίδι.

Οι παίκτες-σταρ που διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο προσπαθούν να μας βάλουν πίεση. Να καλύψουν τα δικά τους λάθη. Σε γενικές γραμμές όλοι οι διαιτητές στην Ευρωλίγκα δεν είναι τέλειοι, πολλές φορές θα κάνουν λάθη, αλλά από την άλλη οι παίκτες έχουν πίεση».

Για το αν έχει χάσει τον ύπνο του μετά από δικό του λάθος σφύριγμα: «Σίγουρα! Νομίζω ότι συμβαίνει σε όλους μας. Πολλές φορές έχει να κάνει με άλλα πράγματα. Κάποιες φορές είμαστε στη σωστή θέση, σωματικά είμαστε εκεί που πρέπει, όχι όμως και πνευματικά. Είναι κάτι που πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ όμως είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν. Κάθε φορά που κάνω λάθος προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να κάνεις λάθος. Αν κάνω ένα λάθος για οποιονδήποτε λόγο, δε θα κάνω άλλο λάθος για να τα ισοσκελίσω, γιατί τότε θα έχω κάνει δύο λάθη. Θα προτιμούσα να έχω ένα λάθος αντί για δύο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ