27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαρηγιαννίδου: «Τα κορίτσια με βοήθησαν πάρα πολύ να ενσωματωθώ στην Εθνική Γυναικών»

Η διεθνής γκαρντ, Ντίνα Σαρηγιαννίδου, μίλησε στο EOK WebRadio για το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» αλλά και για την πρώτη της εμπειρία στην Εθνική. Αναλυτικά είπε:

Για το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη»: «Δεν είχα άγχος για τα παιχνίδια σαν παιχνίδια, αλλά ήθελα πάρα πολύ να περνούν καλά στα Γιάννενα τα κορίτσια είναι η αλήθεια. Να τους αρέσει δηλαδή εδώ. Δουλεύαμε πάρα πολύ στο γήπεδο, δεν γύρισαν πολύ τα κορίτσια στα Γιάννενα, αλλά εκεί που πήγαμε και τις φορές που βγήκαμε τους άρεσε πάρα πολύ».

Για την εικόνα της ομάδας: «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς γενικά για να βγάλουμε συμπεράσματα για το πώς θα είναι τα παιχνίδια. Θα κρατήσει κάποια πράγματα ο κόουτς Πρέκας, τώρα είναι δικά του όλα αυτά. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε και είδε ο κόσμος είναι ότι η μπάλα πήγαινε παντού, σκοράραμε σχεδόν όλες όσες πατήσαμε παρκέ και στον πρώτο ματς και στο δεύτερο. Αυτό δείχνει ότι είμαστε μαζί. Αυτό πρεσβεύει η Εθνική».

Για τις εντυπώσεις του κόσμου στα Γιάννενα: «Τους άρεσε πάρα πολύ. Γενικά ο κόσμος στα Γιάννενα αγαπάει το μπάσκετ γυναικών πάρα πολύ. Αυτό που πέρασαν τα παιδιά που είδαν και οι ομάδες που ήρθαν, όλο αυτό που έζησαν, το χάρηκαν πάρα πολύ».

Για την πρώτη της εμπειρία στην Εθνική: «Αυτό ήταν το άγχος μου, το πώς θα είναι, γιατί είναι η πρώτη φορά που πάω κάπου. Τα κορίτσια είναι πολλά χρόνια μαζί. Πιο πολύ σκεφτόμουν αυτά παρά το μπάσκετ σαν μπάσκετ. Τα κορίτσια με πήραν από κοντά, με βοήθησαν, ήταν κοντά μου, προσπαθούσαν να με εμψυχώσουν μέχρι να καταλάβω το παιχνίδι τού κόουτς Πρέκα. Ήταν καταπληκτικές στα πάντα τους. Η Άρτεμις (σ.σ. Σπανού) σαν αρχηγός απίστευτη. Όταν ένιωσα λίγο περίεργα κάτσαμε και το συζητήσαμε, άκουσε τον προβληματισμό μου, ήταν κοντά μου. Ήταν τόσο υποστηρικτικές όλες».

Για το σημαντικό τρίποντό της με τη Κροατία: «Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα εκείνη την ώρα. Με εμπιστεύτηκε ο κόουτς στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Μπήκα μέσα, έγινε η φάση, πήρα το σουτ και το έβαλα. Το θέμα μου εμένα δεν ήταν τόσο πολύ ο κόσμος. Ήταν κρίσιμο το σημείο του ματς εκείνο, αυτό που κράτησα, γιατί εκείνη την ώρα που το έβαλα δεν άκουσα τον κόσμο τόσο πολύ, ήταν ότι είδα το χαμόγελο της Πηνελόπης και της Άρτεμις που πανηγύρισαν το σουτ μου. Ήταν τόσο όμορφο και το κρατάω όσο τίποτα άλλο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ