30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαγιάννης στο Basketa.gr: «Ευλογία που παίζει ο Νικ, πλεονέκτημα το ΣΕΦ»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί βασικό πυλώνα της προσπάθειας της Εθνικής Ελλάδος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, με τον θηριώδη σέντερ να μιλά στο basketa.gr στα πλαίσια της media day της «επίσημης αγαπημένης» για όλους και για όλα.

Ο 26χρονος σέντερ έχει αγωνιστεί με τα «γαλανόλευκα» 43 φορές και έχει πετύχει 320 πόντους, «μαζεύοντας» παράλληλα 163 ριμπάουντ και «μοιράζοντας» 55 κοψίματα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2011, όντας παίκτης του Περιστερίου και ακολούθησαν: Παναθηναϊκός, Σακραμέντο Κίνγκς, Πόρτλαντ Μπλέιζερς και Φενέρμπαχτσε. 

 

Στους «πράσινους» παρέμεινε από το 2014 μέχρι το 2023 με μία παρένθεση 2 χρόνων, όταν το 2016 διέσχισε τον Ατλαντικό για λογαριασμό των Κινγκς, επιστρέφοντας το 2018 και πάλι στον Παναθηναϊκό. Με το «τριφύλλι» κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδος και 4 κύπελλα, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας. Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε 39 αγώνες (38 με τους Κινγκς και 1 με τους Μπλέιζερς) έχοντας κατά μέσο όρο 4 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με τη Φενέρμπαχτσε κατακτώντας και το πρωτάθλημα και το κύπελλο Τουρκίας, διανύοντας ίσως την πιο «απελευθερωμένη» σεζόν της καριέρας του. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ:

Ποια στοιχεία έχει η φετινή Εθνική ομάδα που θα την κάνουν να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά από 16 χρόνια;

«Η βασική διαφορά είναι πως το ρόστερ είναι διαφορετικό. Είμαστε μία διαφορετική ομάδα με διαφορετικούς παίκτες. Το σύνολο που θα εμφανιστεί έχει διαφορετικές δυνατότητες και θα δείξει δείξει διαφορετικά πράγματα στο παρκέ. Σίγουρα όλοι έχουμε κάνει μία πολύ γεμάτη χρονιά. Ο Γιάννης θα είναι μαζί μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Υπάρχει κίνητρο. Παίζουμε και εντός έδρας το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Με το καλό να καταφέρουμε να προκριθούμε».

Πιστεύεις ότι η φετινή Εθνική έχει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ των τελευταίων ετών;

«Αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Δεν μπορώ να σου απαντήσω πριν τους αγώνες. Νομίζω είναι άδικο να το σχολιάσουμε τόσο νωρίς αυτό. Όπως ήταν και τις προηγούμενες χρονιές. Το ρόστερ φτιάχνεται πάντα με τις καλύτερες δυνατότητες για να καταφέρει τους στόχους της ομάδας. Οπότε η δυναμική του ρόστερ θα φανεί στο τέλος».

Την φετινή σεζόν συνεργάστηκες με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τώρα τελείς υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη. Πως είναι να αγωνίζεσαι για προπονητές που υπήρξαν θρύλοι του αθλήματος, όταν μάλιστα τον έναν τον έχει συνηθίσει περισσότερο ως παίκτη της αντίπαλης ομάδας;

«Και οι δύο σου εμπνέουν την αύρα του νικητή και σου δίνουν παραπάνω κίνητρο. Ως παίκτες έχουν καταφέρει εξαιρετικά πράγματα. Όλοι ξέρουν την ιστορία τους. Ίσως για αυτό τον λόγο μπορούν με λίγο μεγαλύτερη ευκολία να καταφέρουν σπουδαία πράγματα και στη προπονητική».

Η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες σε παιχνίδια εντός έδρας. Πόσο μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί αυτό για την ομάδα;

«Θα δώσει μεγάλη ώθηση. Την τελευταία φορά που είχα παίξει σε προολυμπιακό ήταν στον Καναδά σε εποχές κόβιντ. Δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος. Ευλογία να παίζουμε εντός έδρας. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Δεδομένα θα μας βοηθήσει».

Με ποιον παίκτη της εθνική πιστεύεις ότι θα συνεργαστείς καλύτερα μέσα στο παρκέ;

«Με όλα τα γκαρντ μας, κυρίως όμως με τον Νικ (Καλάθη). Είναι ευλογία να είμαι μαζί του φέτος. Και με τον Κώστα Σλούκα, όπως επίσης και με τον Τόμας (Ουόκαπ). Ο καθένας είναι διαφορετικός στο κομμάτι του. Με αυτά τα τρία γκαρντ είμαστε πραγματικά πολύ καλά».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ