18.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ρεκόρ X 4 απ’ τον Αγραβάνη

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ένας από τους κορυφαίους της ερυθρόλευκης νίκης στο 71ο παιχνίδι του  στην Ευρωλίγκα. Με αυτό έφτασε στη 13η θέση της σχετικής λίστας τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

 

Εκτός αυτού, ο διεθνής φόργουορντ τουλάχιστον βάσει της στατιστικής έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στη διοργάνωση. Αυτό δείχνουν οι 18 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης που είναι η κορυφαία επίδοση του. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 15 βαθμών που είχε στο περσινό παιχνίδι του Βελιγραδίου κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

 

Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον 23χρονο φόργουορντ…

 

*Με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στην πρώτη 20άδα των ριμπάουντερ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση (από το 2000) αφού έφτασε τα 170 και προσπέρασε τους Τεόντοσιτς και Μιλουτίνοφ, «πιάνοντας» στην 20ή θέση της λίστας τον Τζος Τσίλντρες.

 

Ακόμη ο Αγραβάνης με τους 13 πόντους του, έφτασε τους 251 στη διοργάνωση και κέρδισε τέσσερις θέσεις στη σχετική λίστα της ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ανέβηκε στην 42η προσπερνώντας τους Κουίντελ Γουντς (246), Χένρι Ντόμερκαντ (247), Ντάνιελ Χάκετ (249) και Τζέιμς Φόρεστ (250).

 

Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε δε, ο Αγραβάνης έφτασε τα 60 στη διοργάνωση και ξεπερνώντας τους Άντιτς, Ζεβροσένκο και Βασιλόπουλος έγινε ο 14ος της σχετικής λίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

 

Κατά τα άλλα…

 

*Με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση (από το 2000) που ξεπέρασε τα 600 ριμπάουντ.

 

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε μία από τις δύο τάπες του Ολυμπιακού φτάνοντας τις 21 στη διοργάνωση. Έτσι έγινε ο 13ος μπλοκέρ στην ιστορία των ερυθρόλευκων αφήνοντας πίσω του τους Ράτζα, Τσίλντρες, Νεστέροβιτς και Αγραβάνη ενώ έφτασε τον Λοτζέσκι.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ