24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μάλαγα σόκαρε τη Φενέρμπαχτσε (pics+vids)

Η Μάλαγα με απόλυτη κυριαρχία στην τελευταία περίοδο νίκησε την Φενέρμπαχτσε (68-67) στο «Μαρτίν Καρπένα» κι ανάγκασε τους πρωταθλητές Ευρώπης να υποστούν με το «καλημέρα» την πρώτη τους ήττα.

Η ομάδα που κατέκτησε το περσινό Eurocup αποδείχτηκε σαφώς πιο έτοιμη από εκείνη που κατέκτησε την περσινή Ευρωλίγκα κι αυτό αντικατοπτρίζεται στην εικόνα του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι Τούρκοι κατέρρευσαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φαινόταν έτοιμη να φύγει με το «διπλό» από την Ανδαλουσία. Τα πάντα όμως άλλαξαν μεταξύ του φινάλε της τρίτης περιόδου και στο ξεκίνημα της τέταρτης. Το σύνολο του Χοάν Πλάθα με τον Ρέι Μακ Κάλουμ να δίνει λύσεις έκανε επιμέρους σκορ 18-3 και ξέφυγε 68-60 με τρία λεπτά για το τέλος. Η Φενέρ αντεπιτέθηκε, αλλά το σουτ του --κορυφαίου των πρωταθλητών Ευρώπης με 15 πόντους- Σλούκα που θα έδινε τη νίκη βρήκε «σίδερο» και η Μάλαγα επικράτησε μέσα σε... πανζουρλισμό 68-67.

Ο... αθόρυβος: Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι αναδείχτηκε από την Ευρωλίγκα ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, αλλά τη διαφορά την έκανε ο Τζέιμς Όγκουστιν. Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε έξι πόντους (οι τέσσερις στα τελευταία λεπτά), ενώ μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε από τα έξι «σκουπίδια» ήταν επιθετικά και μάλιστα στα κρίσιμα σημεία όπου πλήγωσε τη Φενέρ κι έδωσε ανάσες στην ομάδα του. 

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η μάχη των ριμπάουντ ήταν τελικά κι αυτή που έκρινε τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι πήραν 32 έναντι 22 των αντιπάλων τους. Τα 14 επιθετικά των Ανδαλουσιανών ήταν όλα «μαχαιριές» για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Παράλληλα, η Φενέρ αποδείχτηκε αρκετά soft καθώς ενώ είχε 8/16 τρίποντα -με τη Μάλαγα να σουτάρει μόλις 5/27-, έχασε τον αγώνα, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει αρκετά φάουλ κι εκτέλεσε μόλις εννιά βολές.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ