20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Μπασκόνια-Ολυμπιακός 80-69: Κάνααν και Πετρούσεφ ήταν απελπιστικά μόνοι (pics+vid)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία κακή εμφάνιση στη Βιτόρια και ηττήθηκε εύκολα από την Μπασκόνια με 80-69, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ολοκληρώνοντας τη «διαβολοβδομάδα» με δύο ήττες επί ισπανικού εδάφους, μετά από εκείνη στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα εκτός από το παιχνίδι είδε τους Βάσκους να αποκτούν πλεονέκτημα πλέον σε πιθανή ισοβαθμία, καθώς είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι κι από τον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

Πλέον οι δύο ομάδες έχουν ίδιο ρεκόρ (11-10) και συνεχίζουν να δίνουν «μάχη» για την είσοδο στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μία ραψωδία τριπόντων για τις δύο ομάδες. Αμφότερες σημείωσαν μόλις από ένα δίποντο η καθεμιά, με τον Ολυμπιακό να ευστοχεί σε πέντε τρίποντα -τα τέσσερα από τον Κάνααν- και τους γηπεδούχους σε 4'. Παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι προηγήθηκαν 11-6, οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που είχαν το προβάδισμα στο φινάλε του εναρκτήριου κομματιού του αγώνα με 17-14.

Πάντως στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν σημαντικές λύσεις κοντά στο καλάθι από τον Πετρούσεφ και ξέφυγαν για πρώτη φορά με επτά πόντους (14-21). Σ' εκείνο το χρονικό σημείο όμως το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα έχασε εντελώς τη συγκέντρωσή του κι επέτρεψε στους Βάσκους να «τρέξουν» ένα σερί 11-0 για να προηγηθούν εκείνοι με 25-21 και στη συνέχεια με 31-24. Τότε ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να κάνει ένα δικό του 8-0 για να περάσει μπροστά με 31-32, πριν τελείωσε το ημίχρονο με 33-32 υπέρ του συγκροτήματος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και παράλληλα χρεώθηκε ο Ουόκαπ με ανύπαρκτο τρίτο φάουλ που τον... καθήλωσε στον πάγκο. Στο 27' ένα τρίποντο του Μονέκε ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους και το τάιμ άουτ αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη για να μην ξεφύγει το σκορ. Η διαφορά ανέβηκε στους έντεκα (51-40), οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα γρήγορο σερί 5-0 για να μειώσουν σε 51-45, όμως η άμυνά τους δεν λειτουργούσε και στο 30' ο φωτεινός πίνακας της «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» έγραφε 59-49 και χρειαζόταν μία από τις γνωστές ανατροπές των νταμπλούχων Ελλάδας για να αλλάξει η κατάσταση.

Το πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου δεν ήταν καθόλου καλό και δύο καλάθια των Βάσκων στον αιφνιδιασμό έφεραν τη διαφορά στους 14 πόντους (63-49, 31') και ο κόουτς Μπαρτζώκας πήρε και νέο τάιμ άουτ προσπαθώντας να «ξυπνήσει» τους παίκτες του. Ωστόσο η «κατηφόρα» συνεχίστηκε με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 17 πόντους (70-53). Επιστροφή δεν υπήρχε και η κόρνα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να επικρατούν με 80-69.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΒΙΚΟΙ: Ο Αϊζάια Κάνααν έμοιαζε σε πολλές στιγμές να παλεύει σχεδόν μόνος του και τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, την ώρα που ο Πετρούσεφ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό σημειώνοντας 14. Θετικός και ο Μιλουτίνοφ με double double 12 πόντων και 14 ριμπάουντ, χωρίς όμως να «πληγώσει» πραγματικά τους γηπεδούχους. Από την άλλη για την Μπασκόνια ο Μάρκους Χάουαρντ δεν δυσκολεύτηκε από την άμυνα της ελληνικής ομάδας και πέτυχε 21 πόντους. Κομβικός και ο Τσίμα Μονέκε με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (26-38) και σούταρε καλά από το τρίποντο (10/22), όμως απογοήτευσε στον τομέα των λαθών με 17, που είναι πάρα πολλά για ένα σύνολο που κατά μέσο όρο υποπίπτει σε 11,7 ανά ματς. Παράλληλα η άμυνα δεν λειτούργησε καθόλου καλά κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να σουτάρουν με 51,6% στα δίποντα και 45,2% στα τρίποντα και με τέτοια ποσοστά νίκησε εύκολα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ