27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 81-89: «Καθάρισε» με «γαλλικό κλειδί» τον Αντετοκούνμπο (pics+vid)

Ο Παναθηναϊκός έκανε ντέρμπι και το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία, όμως ο Κώστας Αντετοκούνμπο εξελίχθηκε σε άνθρωπο «κλειδί» και με μεγάλες άμυνες και κρίσιμα ριμπάουντ, οδήγησε την ελληνική ομάδα στη νίκη με 89-81.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να διακόψουν το αρνητικό σερί των τριών αγώνων στους οποίους είχαν ηττηθεί και πλέον βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 7-7, επιστρέφοντας δυναμικά στη «μάχη» για την είσοδο στα πλέι οφ. Από την άλλη οι Γάλλοι «έπεσαν» στο 2-12 και μαζί με την Άλμπα Βερολίνου μοιράζονται την τελευταία θέση.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ήταν φανερό από την έναρξή της ότι η ελληνική ομάδα θα προσπαθούσε να «τιμωρήσει» όσα της έδινε η άμυνα των Γάλλων και το έκανε. Ωστόσο στα μετόπισθεν ο βαθμός δεν ήταν καλός ούτε για τους παίκτες του κόουτς Αταμάν και στο τέλος του εναρκτήριου κομματιού, το «τριφύλλι» ήταν μπροστά με διαφορά μόλις τριών πόντων (21-24).

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να βγάζει καλές άμυνες και μ' ένα επιμέρους 17-3 εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (24-41), αναγκάζοντας τον Ποτσέκο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν κι άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά, πλησιάζοντας στους έξι (36-42), μ' ένα τρίποντο του Βιλντόσα να διαμορφώνει το 36-45 του ημιχρόνου. 

Στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν, έστω κι αν δεν σκόραραν με άνεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 28' διατηρούσαν ένα προβάδισμα έντεκα πόντων κι έμοιαζαν να έχουν τον πρώτο λόγο. Ωστόσο ένα σερί 7-0 της Βιλερμπάν έφερε το ματς στους τέσσερις και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του νεότευκτου εκπληκτικού γηπέδου στην πόλη Λυών, έγραφε 60-64 κι όλα ήταν «ανοιχτά».

Παρόμοια άρχισε και η τελευταία και καθοριστική περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να προσπερνάει με επτά πόντους (60-67) και τους Γάλλους να αντιδρούν και να μειώνουν άμεσα σε 65-67 και 67-69, πριν ισοφαρίσουν 69-69, εκμεταλλευόμενοι τα «δώρα» και τα διαρκή φάουλ που τους έστελναν στις βολές. Πλέον το ντέρμπι είχε «φουντώσει» και στο 36' η ελληνική ομάδα προηγούταν με τέσσερις (72-76). Στα τελευταία λεπτά κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα προέκυπτε ντέρμπι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο με μεγάλες άμυνες και ο Μάριους Γκριγκόνις με μεγάλα σουτ, οδήγησαν εκ του ασφαλούς το «τριφύλλι» στη νίκη με 89-81.

ΟΙ... ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Η τριάδα των Γκριγκόνις, Σλούκα και Μήτογλου ήταν εκείνη που έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, όμως η συνεισφορά του Κώστα Αντετοκούνμπο στο φινάλε έμελλε να «κλειδώσει» τη νίκη. Για τους ηττημένους ο Καμπαρό και ο Λοβέρν έκαναν τα πάντα αλλά δεν άλλαξαν τη μοίρα του συγκροτήματος του Ποτσέκο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αν και δεν το συνηθίζει φέτος, ο Παναθηναϊκός σούταρε πολύ καλά από μακρινή απόσταση και τελείωσε το παιχνίδι με 15/34 τρίποντα, έχοντας παράλληλα και 23 ασίστ. Ωστόσο για ακόμα μία φορά «πληγή» ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ που επέτρεψε στη Βιλερμπάν να πάρει, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 15.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ