28.8 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Euroleague: Πήρε το ντέρμπι με την Φενέρ η Παρτίζαν, “έσπασε” το σερί της Βαλένθια η Αρμάνι! (pics+vids)

Η Έφες προηγήθηκε με +18 στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως ο φανταστικός Κίναν Έβανς έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ανέλαβε δράση ο Σέιν Λάρκιν, δίνοντας την νίκη στους γηπεδούχους με 86-82. Στο Βελιγράδι η Μπάγερν είχε το προβάδισμα για (15') όμως η Μακάμπι έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και σε συνδυασμό με δύο κρίσιμα λάθη του Λεάντρο Μπολμάρο, πήρε τη νίκη με 93-90. Το ρεκόρ των Ισραηλινών (4-2) με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να έχει 4 συνεχόμενες ήττες (2-5). Στο ντέρμπι της ημέρας η Παρτίζαν επέστρεψε από -15 επικρατώντας με 85-84 της Φενέρ, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να στοχεί για το σουτ της νίκης. Ο Γιώργος Παπαγιάνης είχε 7 πόντους, 6 ριμπάουντ για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Η Αρμάνι δεν άφησε κανένα περιθώριο στη φορμαρισμένη Βαλένθια νικώντας τη με 83-52, με τον Νίκολα Μίροτις να έχει 19 πόντους. Τέλος την τύχη της Βαλένθια είχε και η άλλη έκπληξη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση Βίρτους. Οι Ιταλοί ηττήθηκαν κατακράτος (100-74) από την Ρεάλ στη Μαδρίτη η οποία παρέμεινε αήττητη (6-0).

Στον ύπνο έπιασαν την Έφες οι φιλοξενούμενοι. Ξεκίνησαν πιο δυναμικά και βρίσκοντας καλάθια μέσα στο "ζωγραφιστό" προηγήθηκαν με 14-6 στο (7'). Με τα συνεχόμενα καλάθια των Ουίλ Κλάιμπερν και Ταιρίκ Τζόουνς όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 14-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Ερντεμ Τσαν έβαλε δύσκολα στους Λιθουανούς. Με ένα επιμέρους σερί 19-2 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +9 (25-16) αλλάζοντας άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Με τον Σέιν Λάρκιν να μπαίνει και αυτός στην επιθετική εξίσωση η Εφές έφτασε και στο +13 (36-23), με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 38-26 υπέρ της ομάδας του Ερντεμ Τσαν.

 Με τα τρίποντα των Τόμπσον και Ουίλις στις αρχές της επανάληψης η Έφες έφτασε τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της το +18 (44-26). Εκεί όμως αφυπνίστηκε η Ζάλγκιρις με τους φιλοξενούμενους να μην τα παρατάνε. Μέσω της σωστής κυκλοφορίας και βρίσκοντας ελεύθερα σουτ, πραγματοποίησαν ένα επιμέρους σερί 20-7 μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου. Αυτή βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται αλλά πλέον το +18 είχε γίνει +5 με το σκορ στο 51-46.

Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις συνέχισε την αντεπίθεσή της και στην τελευταία περίοδο. Μάλιστα με τα τρίποντα των Ντιμσα και Μπουτκεβίτσιους γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε με 54-53. Με πρωταγωνιστή τον Ντάριους Τόμπσον η Έφες έκανε ένα σερί 9-0 και προηγήθηκε με 62-54, έξι λεπτά πριν τη λήξη.  Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε "φωτιά" το ίδιο και ο Κίναν Έβανς ο γκάρντ της Ζάλγκιρις σεληνιάστηκε. Σημείωσε 14 πόντους στην τελευταία περίοδο (3 τριπ.) βάζοντας και το καλάθι της ισοφάρισης 19" πριν τη λήξη. Στη συνέχεια ο Σέιν Λάρκιν αστόχησε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο πήρε την κατάσταση πάνω του ο Σέιν Λάρκιν. Ο γκάρντ της τουρκικής ομάδας με δύο ασίστ (προήλθαν 5 πόντοι) και πέντε πόντους έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, που γλίτωσαν στο τέλος μία ήττα που σίγουρα θα προκαλούσε προβληματισμό στο στρατόπεδό τους.  

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Μακάμπι-Μπάγερν: 93-90

Η Μπάγερν συντηρούσε σταθερά ένα προβάδισμα της τάξης των 2-5 πόντων στην πρώτη περίοδο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχανε την επαφή με το σκορ ,ενώ και οι δύο είχαν ποικιλία στο σκοράρισμα, με αρκετούς παίχτες να σημειώνουν καλάθια. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να προηγείται με 19-17.

Με τα δύο τρίποντα του Κάρσεν Έντουαρντς οι "βαυαροί" προηγήθηκαν με 25-19. όμως στη συνέχεια είχαμε αλλαγή σκηνικού. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας με την επιθετική συνδρομή του Ταμίρ Μπλατ, βρήκε λύσεις επιθετικά και σταδιακά πήρε το προβάδισμα. Με καλάθι του Μπόνζι Κόλσον στο (19'), οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 46-38. Παρόλα αυτά η γερμανική ομάδα έκανε ένα 6-0 σερί πριν την ανάπαυλα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την "ομάδα του λαού" να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα δύο πόντων (46-44).

Στην επανάληψη η Μακάμπι βελτίωσε αισθητά την περιφερειακή της άμυνα. Η Μπάγερν αδυνατούσε να βρει λύσεις έξω από τα 6.75 και σκόραρε κυρίως με ατομικές προσπάθειες. Αυτή η αδυναμία των Γερμανών σε συνδυασμό με την επιθετική δεινότητα των Ουέιντ Μπάλντουιν  και Τζος Νίμπο, έδωσε στη Μακάμπι και πάλι ένα διψήφιο προβάδισμα. Μετά από (30') παιχνιδιού η ομάδα από το Ισραήλ προηγούνταν με 71-62.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου είχαμε μία αλληλουχία καλαθιών. Η Μακάμπι όμως συνέχιζε να διατηρεί ένα προβάδισμα 5-8 πόντων και την Μπάγερν να προσπαθεί να βρει λύσεις στην άμυνά της. Οι "Βαυαροί" όμως δεν τα παράτησαν. Με ένα επιμέρους σερί 7-0 έφτασαν σε απόσταση βολής (85-84). Δύο όμως αβίαστα λάθη του Λεάντρο Μπολμάρο, έδωσαν την ευκαιρία για τέσσερις εύκολους πόντους για τον Λορέντζο Μπράουν. Κάπου εκεί η Μπάγερν δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η ομάδα του Όντεντ Κάτας πήρε την 4η νίκη της στη διοργάνωση.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρηση ΕΔΩ

 

Αρμάνι Μιλάνο-Βαλένθια: 83-52

Εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, με τον Νίκολα Μίροτιτς να ξεκινά καυτός. Ο Μαυροβούνιος φοργουορντ σημείωσε 14 πόντους σε αυτό το διάστημα, με την Αρμάνι να προηγείται με 23-12 μετά το πέρας της πρώτης περιόδου.

Με τα καλάθια των Τονούτ και Χάινς οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +16 (28-12). Παρόλο που η Βαλένθια πήρε αρκετούς πόντους από το μπόνους των βολών, οι γηπεδούχοι συντηρούσαν μία διψήφια διαφορά. Το ημίχρονο βρήκε την Αρμάνι να έχει το προβάδισμα με 44-31.

Εκεί που ίσως αρκετοί θα περίμεναν την αντίδραση, της Βαλένθια του 5-1 στην επανάληψη, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, η Αρμάνι συνέχισε να κάνει ότι θέλει στο παρκέ και χαρακτηριστικό αυτού ήταν ότι επικράτησε με 20-8 στην τρίτη περίοδο, εκτινάσσοντας τη διαφορά στο +25 (64-39). Η τελευταία περίοδος ήταν μία τυπική διαδικασία όπου οι γηπεδούχοι απλά συντηρούσαν τη διαφορά και έφτασαν με ευκολία στη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση.

Παρτίζαν-Φενέρμπαχτσε: 85-84

Υψηλός ρυθμός στην πρώτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν αρκετούς πόντους. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε σε διψήφια διαφορά (+10) στο (8') της αναμέτρησης, με τους Νάιτζελ Χέις και Τζόναθαν Μότλει να δημιουργούν προβλήματα στην Παρτίζαν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε καλύτερα όμως το δεκάλεπτο, με τα τρίποντα των Σμάιλαγκιτς και Αβράμοβιτς, με το σκορ στη λήξη του να είναι 27-23. 

Η Φενέρ πήρε φωτιά έξω από τα 6.75 στην δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν πέντε συνεχόμενα τρίποντα και έξι συνολικά στο δεκάλεπτο. Με καλάθι του Νάιτζελ Χέις στο (18') εκτίναξαν τη διαφορά στο +15, με την ανάπαυλα να βρίσκει την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να προηγείται με 56-47. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εστίασε να περιορίσει τη δράση του Χέις. Αυτό ήταν και το κλειδί για την επιστροφή των γηπεδούχων στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Αμερικανός σημείωσε μόλις δύο πόντους (με βολές) και έτσι η Παρτίζαν μείωσε σε 69-63 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πάντα ήταν "ρευστά". Με ένα σερί 12-6 στα πρώτα (5') η Παρτίζαν ισοφάρισε σε 75-75. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Ο Γιαμ Μάνταρ αστόχησε σε σουτ για να δώσει το προβάδισμα με 20" να απομένουν. Οι Αντζούσιτς και Ουιλμπεκιν σκόραραν αντίστοιχα για τις ομάδες τους με 3" να απομένουν και την Παρτίζαν να προηγείται με 85-84. Το θρίλερ όμως συνεχίστηκε. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος στην επαναφορά, το τρίποντο όμως του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν βρήκε στόχο, με την ομάδα του Βελιγραδίου να πανηγυρίζει τη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ρεάλ-Βίρτους Μπολόνια: 100-74

 

Φρενήρης ρυθμός στην πρώτη περίοδο με τις δύο ομάδες να... ξεχνάνε την άμυνά τους. Από τη μία Καμπάτσο και Ταβάρες κινούσαν τα "νήματα" για τη "βασίλισσα", ενώ από την πλευρά των Ιταλών ο πλουραρισμός ήταν αυτός που τους έδωσε το προβάδισμα με 27-26 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δεν χαρίστηκε στη δεύτερη περίοδο η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους και με ένα 18-4 επιμέρους σερί βρέθηκαν στο +13 (44-31).  Μάλιστα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα στην οποία πήγαν προηγούμενοι με 53-37.

Οι γηπεδούχοι είχαν αποκλείσει επιθετικά τον Τόκο Σενγκέλια με αποτέλεσμα η Βίρτους να δυσκολέυεται να βρει εναλλακτικές στο σκοράρισμα. Στον αντίποδα ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε μεγάλη ζημιά μέσω του πικ εντ ρολ. Χαμηλό σε παραγωγικότητα το τρίτο δεκάλεπτο (15-14) με την Ρεάλ όμως να συντηρεί το προβάδισμα.

Τα πάντα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους για τους "μπλάνκος". Ιδίως όταν δεν έδειξαν καμία διάθεση να αφήσουν το πόδι από το γκάζι στην τελευταία περίοδο, η υπόθεση νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου. Το κοντέρ έγραψε +26 που ήταν και η τελική διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ