27 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Φενέρμπαχτσε- Ολυμπιακός: Η επιστροφή στην Πόλη (pics+vids)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σήμερα (2/11 19:30) στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από τα περσινά πλέι οφς της Ευρωλίγκας, για να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να προέρχονται από μια άνετη νίκη επί της Αναντολού Εφές για την Ευρωλίγκα, όμως παρουσίασαν ένα πολύ άσχημο πρόσωπο την Δευτέρα (30/10) απέναντι στον Παναθηναϊκό και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη φετινή Basket League.

Τώρα όμως έφτασε η ώρα για να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη, όπου αντιμετώπισαν δύο φορές πέρυσι τη Φενέρμπαχτσε και τη μια το φινάλε ήταν συγκλονιστικό.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή κανονική περίοδο στην Ευρωλίγκα την περσινή σεζόν, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει στην πρώτη θέση και να βρει απέναντι του την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πλεονέκτημα έδρας όμως το έχασαν στη δεύτερη αναμέτρηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μετά το άνετο 1-0, η τουρκική ομάδα έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Κάρσεν Έντουαρντς ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. 

Κάπου εκεί έπρεπε από την δική του πλευρά να «σπάσει» μια φορά την έδρα της Φενέρμπαχτσε ώστε να μπορέσει να γυρίσει τη σειρά στην Ελλάδα. 

Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν υπό τον έλεγχο τους τον αγώνα μέχρι τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, όπου το σκορ ήταν στο 60-51, όμως το ξέσπασμα του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει. Ο Σάσα Βεζένκοφ με τον Σακίλ ΜακΚίσικ ηγήθηκαν της αντεπίθεσης, μέχρι να φτάσει η στιγμή του Κώστα Σλούκα. Ο Βούλγαρος φόργουορντ με τρίποντο θα ισοφαρίσει σε 69-69. Το λάθος του Τόμας Ουόκαπ θα στοιχίσει αρχικά με το καλάθι του Μάρκο Γκούντουριτς και το 71-69 με 3.5" να μένουν ακόμα.

Ο Κώστας Σλούκας θα είναι αυτός που θα πάρει την ευθύνη και τελικά με ένα απίθανο τρίποντο υπό ασφυκτική πίεση θα διαμορφώσει το τελικό 72-71 για τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί στη συνέχεια να έχασε το δεύτερο ματς στην Κωνσταντινούπολη, όμως είχε ήδη πετύχει τον στόχο της, δηλαδή επιστρέψει τη σειρά πίσω στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα πράγματα εκεί ήταν πιο εύκολα και μαζί με τον κόσμο του θα επικρατήσει με 84-72 και θα πάρει την πρόκριση για το δεύτερο συνεχόμενο Final Four.

Για να γυρίσουμε όμως στο τώρα, ο Ολυμπιακός είναι πια πολύ διαφορετικός, με νέα πρόσωπα και χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ. Για την σημερινή αναμέτρηση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τενοντίτιδα στον αχίλλειο και πρόβλημα στο γόνατο αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, το μοναδικό πρόβλημα για τον Δημήτρη Ιτούδη έχει να κάνει με τον πλέι μέικερ της ομάδας, Γιαμ Μαντάρ. Ο ισραηλινός γκαρντ ενσωματώθηκε στις προπονήσεις και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για να αγωνιστεί, έπειτα από την απουσία του την περασμένη εβδομάδα με την Μπάγερν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ