19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Κολοσσός-Ολυμπιακός 59-102: “Περίπατος” στη Ρόδο! (pics+vids)

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση στην Ρόδο, με τον Ολυμπιακό να" δείχνει" από νωρίς τα δόντια του και να κερδίζει άνετα με 102-59 τον Κολοσσό. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα και ήδη από την πρώτη περίοδο προηγούνταν με +14 πόντους, ενώ έφτασαν μέχρι το +49! Μοίρασε το χρόνο σε όλους τους παίχτες ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με την ομάδα του να κάνει το 3/3 και τον Κολοσσό στον αντίποδα να πέφτει στο 1-2.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με ενέργεια στο πρώτο δεκάλεπτο, με σκοπό να δημιουργήσουν μία υπέρ τους διαφορά. Έφτασαν στο +9 στο (6') της αναμέτρησης με το σκορ στο 14-5. Μάλιστα κάποια λάθη των παιχτών του Κολοσσού στην επίθεση  οδηγούσαν σε εύκολα καλάθια για τους φιλοξενούμενους. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός  ξεκίνησε "καυτός" έξω από τα 6.75, καθώς μέτρησε 5/7 τρίποντα, γεγονός που του έδωσαν το προβάδισμα (+14) στο πρώτο δεκάλεπτο. Το σκορ ήταν στο 26-12 με τον Κώστα Παπανικολάου να μετρά ήδη δέκα πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να σουτάρει με υψηλά ποσοστά στην επίθεση. Στον αντίποδα οι Ροδίτες αναλώνονταν σε περιφερειακά σουτ κυρίως, καθώς αδυνατούσαν να "ακουμπήσουν" τη μπάλα στη ρακέτα. Τα περισσότερα από αυτά όμως δεν έβρισκαν στόχο με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να διευρύνει το προβάδισμα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Πειραιώτες να προηγούνται ήδη με +21 και το φωτεινό πίνακα να γράφει 49-28.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε λίγο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να συνεχίσει να μεγαλώνει το υπέρ του προβάδισμα. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση, ενώ στο (25') της αναμέτρησης είχαν φτάσει τη διαφορά σε double score (63-32). Όσο περνούσε η ώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας άρχισε να μοιράζει όλο και περισσότερο τον χρόνο μεταξύ των παιχτών του στο ροτέισον. Ο Κολοσσός από την άλλη αδυνατούσε να βρει λύσεις και έκανε το χειρότερό του δεκάλεπτο στον αγώνα, διότι σημείωσε μόλις δέκα πόντους. Το δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 77-38.

Η τέταρτη περίοδος όπως ήταν λογικό ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας "άδειασε" τον πάγκο του, ξεκούρασε τους περισσότερο καταπονημένους και το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ. Έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το 3/3 με τον Κολοσσό να πέφτει στο 1-2.

ΒΡΗΚΕ ΧΡΟΝΟ: Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός φόργουορντ ήταν το τελευταίο χρονικά απόκτημα του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια αντιμετώπισε και ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Συνεπώς ήθελε να βρει ένα παιχνίδι ώστε να αγωνιστεί και να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό έγινε σήμερα, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μοίρασε το χρόνο σε όλους του παίχτες του, με τον 24χρονο να αγωνίζεται 16:28 λεπτά σημειώνοντας 8 πόντους (3/5 εντός πεδιάς, 2/4 βολές) 2 ριμπάουντ, 2 τελικές πάσες μαζί με δύο κλεψίματα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Απόλυτη κυριαρχία σε όλους του τομείς για τους Πειραιώτες. Ένα στατιστικό που ξεχώρισε όμως και δημιούργησε αυτή την τεράστια διαφορά ήταν το ποσοστό στα τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 16/30 (53%) με τον Κολοσσό να μένει στα 5/21 (21%).

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ