22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΟΚ-Περιστέρι 69-64: Νικητής στον πετροπόλεμο (pic, vids)

Το μομέντουμ έμοιαζε δικό του και ο ΠΑΟΚ πάτησε σε αυτό. Νίκησε το Περιστέρι στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Basket League με 69-64 και πέραν του ότι έκανε το 2-1 στο Πρωτάθλημα, έβαλε τέλος και στο σερί των εννιά ηττών που μετρούσε από τον αντίπαλο του σε όλες τις διοργανώσεις.


Το Περιστέρι έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος στη βαθμολογία αφού μπήκε στο Πρωτάθλημα με τρεις ήττες. Αυτό σε συνδυασμό και με την απογοητευτική εικόνα στην πρεμιέρα του BCL αυτόματα μπορεί να θεωρηθεί «καμπανάκι» για τον Βασίλη Σπανούλη και τους παίκτες του.


Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αφού με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του, δεν είχε καλό ρυθμό με τις ομάδες να βγάζουν σκληράδα στην άμυνα τους και να δυσκολεύονται πολύ στην επίθεση και κυρίως στα σουτ από μακριά.

 

Με έξι πόντους του Λεωνίδα Κασελάκη, το Περιστέρι άρχισε το ματς προηγούμενο με 6-2 αλλά ρυθμό βρήκε και ο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα το σκορ στα μισά της περιόδου να είναι 13-11 για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν και στο +5 (18-13) με τον Φρίντρικσον να το πιάνει από εκεί που το άφησε στην Πόλη, με τέσσερις ασίστ αλλά σε εκείνο το σημείο είχε έναν σπασμό στα πλευρά και πήγε στα αποδυτήρια. Το Περιστέρι μέσα από την άμυνα και στη συνέχεια επιθέσεις στο transition, κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα και κλείνοντας την πρώτη περίοδο με το υπέρ του 22-19.

 


Απόντος του ηγέτη του, ο ΠΑΟΚ δεν είχε την απαραίτητη καθοδήγηση και το «καθαρό» μυαλό στο παρκέ. Το Περιστέρι από την άλλη έχοντας κάνει πιο σκληρή την άμυνα του είχε τον έλεγχο χωρίς να καταφέρει όμως και να ξεφύγει με περισσότερους από τους επτά πόντους. Ο Ισλανδός επέστρεψε στην εξέλιξη της περιόδου αλλά το Περιστέρι συνέχισε να έχει το προβάδισμα για να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενο με 36-34.

 

Η διαφορά ήταν σε μάλλον χαμηλά επίπεδα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ημίχρονο με 0/13 τρίποντα ενώ το Περιστέρι είχε διπλάσιο αριθμό πόντους από αιφνιδιασμούς (7-14).

 

 

 

 

Η κατάσταση ισορροπίας διατηρήθηκε στην τρίτη περίοδο (44-44 στο 24’) με το Περιστέρι να ακουμπάει την μπάλα σταθερά στα χέρια του Χάντς κυρίως και του Ουίλιαμς δευτερευόντως και τον ΠΑΟΚ να βρίσκει το πρώτο τρίποντο του μετά από 17 άστοχα, στο 27ο λεπτό (49-49). Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο, σκληρές άμυνες και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Έτσι στο τέλος της τρίτης περιόδου όλα ήταν ανοιχτά (53-53).

 

 

 

Ο «πετροπόλεμος» συνεχίστηκε αφού οι δύο ομάδες αδυνατώντας να βρουν σκορ από μακριά… μάτωναν στην προσπάθεια τους να σκοράρουν από κοντά. Έτσι σε τέσσερα πρώτα αγωνιστικά λεπτά το επιμέρους σκορ ήταν 5-5 για να προκύψει μία ακόμη ισοπαλία (58-58). Ένα από τα τρίποντα που ήταν είδος προς εξαφάνιση, έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ με 64-59 στο 36’ ενώ λίγο μετά προέκυψε το +6 για τους γηπεδούχους (67-61) μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο. Ένα καλάθι του Μήτρου-Λονγκ κράτησε το Περιστέρι στο παιχνίδι (67-63 στα 1:28) και με μία βολή του Ντάγκουμπιτς στα 43’’ έγινε το 67-64. Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τον ΜακΝις στη γραμμή του φάουλ και εκείνος με μία βολή έγραψε το 68-64 στα 28’’. Ο Χαντς αστόχησε σε δύο απανωτά τρίποντα και ο Γκίλμορ με μία βολή διαμόρφωσε το 69-64 στα 5’’.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Τζαμάνι ΜακΝις ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ τελειώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους, 8/11 δίποντα, 10 ριμπάουντ, έξι κερδισμένα φάουλ και 25 ranking σε 24:21 λεπτά συμμετοχής. Ήταν όμως πολύτιμη η προσφορά του Γκίλμορ δίπλα του με τον Αμερικανό να δίνει άλλους 10 πόντους και πέντε ριμπάουντ.


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα ντέρμπι έχοντας 2/26 τρίποντα κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα «παράσημο» για την ομάδα του Φώτη Τακιανού παρότι από την άλλη πλευρά του Περιστέρι δεν ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό (4/22). Σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι η διαφορά των οχτώ λαθών (10-18) δεν μπορεί παρά να ήταν καθοριστική.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

  

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ