22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Elite League (3η Αγ.): Το κίνητρο του Μπράιαντ, οι αλάνθαστοι και ο «φιλάνθρωπος» του 11/11

Είθισται τα τελευταία χρόνια τις διπλές αγωνιστικές σ’ ένα πρωτάθλημα να τις αποκαλούμε «διαβολοβδομάδες». Παλαιότερα τις αποκαλούσαμε «εμβόλιμες» αγωνιστικές, διότι μπόλιαζαν με μεσοβδόμαδο ενδιαφέρον το… κανονικό, που εκδηλωνόταν τα Σαββατοκύριακα.

Όπως κι αν τις αποκαλεί κανείς, η πρώτη αγωνιστική Τετάρτη της Elite League Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται προ των πυλών με οκτώ αγώνες που υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτη τη μπασκετική ένταση.

Οι τρεις «διπλοί»

Μετά την πεντάδα της πρεμιέρας στα double-double, η δεύτερη αγωνιστική είχε τρεις παίκτες που πρόσφεραν διψήφια νούμερα σε δύο διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες. Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος είχε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ στην ήττα της Δόξας Λευκάδας από την Ελευθερούπολη και ο Τέλης Ζαραϊδώνης «έγραψε» από 10 πόντους και ριμπάουντ στην ήττα της Μεγαρίδας από τον Αίαντα Ευόσμου. Στο ίδιο ματς ο Κυριάκος Πετανίδης των νικητών είχε επίσης από 10 πόντους και ριμπάουντ.

Ευκαιρία και κίνητρο για Μπράιαντ

Δεν έχουν περάσει ούτε εννέα μήνες (21/1) από την τελευταία αναμέτρηση του Ερμή Σχηματαρίου με τον Χαρίλαο Τρικούπη στην πόλη της Βοιωτίας. Ήταν δε άκρως συναρπαστική: Τελικό σκορ 76-77, με τους τελευταίους πόντους από την ομάδα του Μεσολογγίου από βολές του Χουχούμη και τους τελευταίους πόντους του Ερμή διά χειρός Ζακ Μπράιαντ, επίσης με βολές.

Ο Μπράιαντ είχε αστοχήσει στο τελευταίο buzzer beater σουτ, το οποίο θα έδινε στον Ερμή τη νίκη. Καθώς είναι ένας από τους λίγους ξένους παίκτες που συνεχίζουν στην κατηγορία, έχει και ευκαιρία και μεγάλο κίνητρο για το ροζ φύλλο. Τις διαθέσεις του τις έχει δείξει με τους 33 πόντους εναντίον του Μίλωνα, αριθμός που αποτελεί το (προσωρινό;) ρεκόρ παραγωγικότητας στην κατηγορία.

Κάπου την ξέρω τη φανέλα

Κι αυτή την αγωνιστική αρκετοί παίκτες (οκτώ μετρήσαμε) έχουν αναμνήσεις από τους σημερινούς τους αντιπάλους, καθώς έχουν φορέσει τη φανέλα τους, άλλοι για λίγο, άλλοι για περισσότερο.

ΜΕΓΑΡΙΔΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο Νίκος Παπαρέγκας των γηπεδούχων φόρεσε τη φανέλα του «γηραιού».

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ: Τρεις παίκτες των γηπεδούχων (Φώτης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Γράβας, Δημήτρης Μαργέλης) έχουν αγωνιστεί στον Χαρίλαο Τρικούπη.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΜΙΛΩΝΑΣ: Ο Ανδρέας Κανονίδης του Μίλωνα έχει φορέσει την φανέλα του Κοροίβου.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ: Ο Διογένης Γοργόνης της Δόξας έχει αγωνιστεί στο Ψυχικό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Ο Στέλιος Χάλαρης των «κυανέρυθρων» έχει αγωνιστεί με τα πορτοκαλί της ομάδας του Υμηττού.

Θα μείνουν «αλάνθαστοι»;

Όσοι παρακολουθήσετε ζωντανά τα ματς, ρίξτε μια ματιά παραπάνω στην συγκεκριμένη ενδεκάδα παικτών. Είναι οι μοναδικοί που έχουν αγωνιστεί πάνω από 20 λεπτά συνολικά στα δύο ματς (μ.ο. 10 λεπτά συμμετοχή ανά αγώνα) και δεν έχουν υποπέσει ακόμα σε λάθος! Πρωτοπόρος για την ώρα ο Ανδρέας Κανονίδης του Μίλωνα, που πάει να συμπληρώσει μία ώρα στο παρκέ αλάνθαστος, ακολουθεί ο Άγγελος Γκάτζιας της Μεγαρίδας.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ Χ.Σ.
Κανονίδης Ανδρέας ΜΙΛΩΝ ΑΟΝΣ 53:32
Γκάτζιας Άγγελος ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ ΝΕ 52:28
Τσουργιάννης Δημήτρης ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ 48:18
Καλαϊτζάκης Αλέξανδρος ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΣ 47:53
Γαρέζος Γιώργος ΑΙΑΣ ΑΠΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 45:59
Δομπρογιάννης Θανάσης ΜΙΛΩΝ ΑΟΝΣ 38:25
Σαρικόπουλος Ζήσης ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ 2022 35:16
Παύλος Νίκολας ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΟ 29:58
Μιλεντίγεβιτς Ιάκωβος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ 28:04
Μαλούκος Δημήτρης ΜΙΛΩΝ ΑΟΝΣ 23:02
Σαμοντούροβ Αλέξανδρος ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ 22:22

O «φιλάνθρωπος» Σανδραμάνης

Αλάνθαστος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (όπως έχει συνηθίσει να λέγεται η γραμμή των ελευθέρων βολών) εξακολουθεί και ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης του Παπάγου. Μετά τις 6/6 της πρεμιέρας πρόσθεσε άλλες 5/5 στο ματς του Σαββάτου με τον Ηρακλή. Κι έπεται συνέχεια…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ