23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Euroleague: Άμυνα “γρανίτη” η Μπάγερν στη Βασκονία, εύκολα η Ρεάλ! (pics+vids)

Η Εφές μετά την πρώτη περίοδο "πάτησε" το γκάζι, βρέθηκε στο +21 και πέρα από τα τελευταία δευτερόλεπτα (λόγω χαλάρωσης) δεν ανησύχησε ιδιαίτερα παίρνοντας τη νίκη με 89-84 απέναντι στην Βιλερμμπάν. Για τους νικητές, που πήραν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα εφέτος, οι Κλάιμπερν και Λάρκιν είχαν από 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Η Μπάγερν με εκπληκτική αμυντική προσήλωση στην 4η περίοδο, κράτησε την Μπασκόνια στους μόλις έξι πόντους, παίρνοντας το διπλό στη "χώρα των Βάσκων". Τέλος, εύκολο βράδυ για την Ρεάλ που δεν απειλήθηκε ποτέ από την Ζάγκιρις, με τον Φακούντο Καμπάτσο να έχει 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. 

Απόλυτα ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, με την Εφές να παίρνει αρχικά ένα προβάδισμα εφτά πόντων στο (5') της αναμέτρησης με το σκορ στο 14-7. Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ αντέδρασε γρήγορα και με τους Ντε Κολό και Πάρις Λι ως "πρωτεργάτες" στην επίθεσή της, πέρασε μπροστά με 21-19, πριν το δεκάλεπτο λήξει ισόπαλο 24-24.

Αυτός ο δυναμικός και γρήγορος ρυθμός παιχνιδιού συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο. Με τη διαφορά όμως ότι η ομάδα του Ερντέμ Τσαν άρχισε να χτίζει ένα μικρό προβάδισμα. Με ένα επιμέρους σερί 9-2 στα πρώτα λεπτά της περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 33-26. Ένα προβάδισμα που συντήρησαν μέχρι την ανάπαυλα. Με τους Κλάμπερν και Μπομπουά να είναι η "αιχμή" του δόρατος για την Εφές, οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 43-35.

Στην επανάληψη η Έφες μπήκε με σκοπό να βάλει τις βάσεις για την πρώτη της επικράτηση για εφέτος. Αυτό έκανε. Με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και ένα επιμέρους σερί 20-7, προηγήθηκε με 63-42 στο (26') της αναμέτρησης. Με τον ηγέτη της Νάντο Ντε Κολό, η Βιλερμπάν προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου. Μείωσε τη διαφορά στιγμιαία στο -11 (67-56), πριν το καλάθι του Μπομπουά στείλει και πάλι το προβάδισμα στο+14, με το σκορ στη λήξη του δεκάλεπτου να είναι 70-56.

Στην τελευταία περίοδο η Εφές έκανε ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων, με στόχο να μην μειώσει η Βιλερμπάν τη διαφορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των δέκα πόντων. Οι Γάλλοι δεν το κατάφεραν ποτέ αυτό, πέρα από όταν ήδη πολύ αργά. Έφτασαν στο -6 με 22" πριν τη λήξη. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν στην εύκολη επικράτηση, παίρνοντας παράλληλα την πρώτη τους νίκη εφέτος, ρίχνοντας την Βιλερμπάν στο 0-3. 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Μπασκόνια-Μπάγερν: 68-76

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, ανταλλάζοντας ουσιαστικά καλάθια. Χαρακτηριστικό αυτού, το γεγονός ότι καμία από τις δύο δεν πήρε προβάδισμα μεγαλύτερο των εφτά πόντων, ενώ είχαμε και 8 εναλλαγές στο προβάδισμα. Η Μπασκόνια ήταν αυτή που είχε για περισσότερη ώρα την πρωτοπορία, με το +7 να έρχεται (2') πριν τη λήξη του ημιχρόνου (39-32). Όμως ο Σιλβέν Φρανσίσκο με εφτά πόντους μείωσε τη διαφορά, με τις ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα και τους Βάσκους να προηγούνται με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (42-41).

Στην τρίτη περίοδο η Μπασκόνια άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό που τη αρέσει στα παιχνίδια της. Γρήγορος ρυθμός με αρκετά μακρινά σουτ. Όπου μακρινά σουτ μπαίνει δίπλα το όνομα του Βάνια Μαρίνκοβιτς. Ο Σέρβος γκάνρτ σημείωσε οχτώ συνεχόμενους πόντους (2 τρίποντα) που έδωσαν στην ομάδα του Χουάν Πεναρόγια το μεγαλύτερό της προβάδισμα, που ήταν το +9 (58-49). Η Μπάγερν, όπως έκανε και νωρίτερα, αντέδρασε έκλεισε δυναμικά το τρίτο δεκάλεπτο. Με τα τρίποντα των Γκίφαϊ και Έντουαρντς οι "Βαυαροί" μείωσαν στους πέντε μετά από τριάντα λεπτά παιχνιδιού (62-57).

Αργά αλλά σταθερά η Μπάγερν επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης και το προβάδισμα. Βγάζοντας τη Μπασκόνια από τον ρυθμό της και οδηγώντας τη σε αρκετά λάθη, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο. Με τους Γκίφαϊ και Μπολμάρο και ένα επιμέρους σερί 11-2 στα πρώτα (7') της περιόδου, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο προηγήθηκε για τέσσερις (68-64) τρία λεπτά πριν τη λήξη. Από εκεί και πέρα κάθε κατοχή μετρούσε. Η Μπάγερν όμως ανέβασε την αμυντική της προσήλωση στο μέγιστο επίπεδο. Πλέον οι Βάσκοι είχαν σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν μπορούσαν να βρουν κάποιον να τους "κουβαλήσει" στην επίθεση. Στον αντίποδα η Μπάγερν δεν λάθεψε και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη σε μία κατεξοχήν δύσκολη έδρα στη "χώρα των Βάσκων".

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ρεάλ Μαδρίτης -Ζάλγκιρις: 93-79

Οι Μαδριλένοι θέλησαν νωρίς νωρίς να "δείξουν τα δόντια" τους, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στους Λιθουανούς για το ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντινός γκάρντ είχε 14 πόντους με τρία τρίποντα. 

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 25-19 υπέρ της "βασίλισσας". Στο δεύτερο η ομάδα του Ματέο Τσους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη στη ρακέτα της. Με τον Βενσάν Πουαριέ να σημειώνει εφτά πόντους σε αυτό το διάστημα η Ρεάλ άρχισε να εδραιώνει ένα διψήφιο προβάδισμα. Στην ανάπαυλα το σκορ ήταν 53-43 υπέρ των γηπεδούχων.

Με τους Ναζ Μήτρου Λονγκ (11 πόντους) και τον Ρόναλντ Σμιτς (12 πόντοι) η Ζάλγκιρις προσπάθησε να βρει λύσεις στην επίθεσή της και να μειώσει τη διαφορά. Η Ρεάλ όμως ήταν σοβαρή και αύξησε και άλλο το προβάδισμά της. Με τους Γκάμπριελ Ντεκ (19 πόντους) και Πουαριέ, να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, συγκράτησε το υπέρ της +10, μετά από (30') παιχνιδιού (72-62).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μοιραία η Ζάλγκιρις άρχισε να μένει από δυνάμεις, με τις ελπίδες μίας μεγάλης εκτός έδρας νίκης να εξανεμίζονται. Οι Μαδριλένοι βρήκαν έτσι την ευκαιρία να "πατήσουν" γκάζι και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Οι βολές του Καμπάτσο έφεραν τη Ρεάλ στο +18, δύο λεπτά πριν τη λήξη με το τελικό σκορ (93-79) να μοιάζει ως τυπική διαδικασία.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ