Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ αποχώρησε ύστερα από έντεκα χρόνια από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, για να μετακομίσει στους Μιλγουόκι Μπακς.
Ο 33χρονος γκαρντ, ωστόσο, δεν κλείνει την πόρτα στην ομάδα που τον ανέδειξε στο ΝΒΑ, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει. Με μακροσκελές μήνυμά του αποχαιρέτησε τους Μπλέιζερς, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να αρχίσω λέγοντας πως δεν λέμε "αντίο", αλλά "εις το επανιδείν". Θεωρώ το Πόρτλαντ σπίτι μου κι αυτό δεν θα αλλάξει. Πέρασα όλη την ενήλικη ζωή μου εδώ κι έκανα τόσους φίλους, κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Οι στιγμές στο παρκέ δεν συγκρίνονται με τις εμπειρίες που είχα μαζί σας.
Ο τρόπος που με αγκαλιάσατε από την πρώτη ημέρα δεν μου έδωσε άλλη επιλογή από το να ανταποδώσω την αγάπη επί χίλια και να μη μετανιώσω για τίποτα. Με λυπεί που κάποιοι άλλαξαν στάση από τη στιγμή που ζήτησα να φύγω με ανταλλαγή, χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα, γιατί είμαι ειλικρινά ένας από σας.
Τώρα, πηγαίνω προς την έξοδο, μια έξοδο που πάντα προσευχόμουν να οδηγήσει στην απόσυρση και όχι σε μια άλλη ομάδα. Αποχωρώ με αγάπη για τους φιλάθλους και την πόλη, κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ. Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο καταλαβαίνω πόσο σπουδαίο ήταν. Ακόμη κι αυτή τη στιγμή λυπάμαι που δεν καταφέραμε αυτό που τόσο πολύ θέλαμε. Δεν κλαίω πολύ, αλλά ξέρω πως η αγάπη μου για εσάς είναι αληθινή. Έχω δάκρυα στα μάτια.
Έμεινα εδώ για πάνω από δέκα χρόνια και το να φεύγω πονάει την καρδιά μου. Το σόου πρέπει να συνεχιστεί στο Πόρτλαντ, με ή χωρίς εμένα. Πιστεύω πως θα έρθει ξανά η ημέρα που θα φορέσω και πάλι τη φανέλα των Μπλέιζερς».
RipCity Forever ❤️… Dame Time has run out ? pic.twitter.com/Rnm8oT5qF7
— Damian Lillard (@Dame_Lillard) September 28, 2023