18.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΜακΡέι: στο Basketa.gr «Είναι μία πρόκληση, για αυτό όμως είμαστε εδώ»

Η ΑΕΚ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έκανε μερικές πολύ δυνατές κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν, κατά την οποία θα συμπληρώσει τα 100 έτη από την ίδρυσή της. Ένας από τους παίκτες που απέκτησε είναι και ο πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2016 με τους Κλίβελαντ Καβαλίες, Τζόρτναν ΜακΡέι.

Ο ίδιος μίλησε στο Basketa.gr και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον λόγο που επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα για τους «κιτρινόμαυρους», δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο γεγονός πως η ομάδα θα συμπληρώσει τον έναν αιώνα της ύπαρξής της.

Πώς είναι αυτές οι πρώτες σου εβδομάδες στην Ελλάδα;

Βασικά μπορώ να πω ότι το αγαπώ. Η ζωή μετά τις μπασκετικές υποχρεώσεις, καλό φαγητό, ωραία πράγματα να δεις και όλοι όσοι έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Όσων αφορά εντός παρκέ, με τα παιδιά προσπαθούμε να τα βρούμε μεταξύ μας γιατί χωρίς ο ένας τον άλλον δεν θα πάμε πουθενά.

Νιώθεις πως η ομάδα χτίζει τη χημεία που χρειάζεται;

Ναι, πιστεύω πως αυτό κάνουμε. Προπονούμαστε πολύ σκληρά και είμαστε αφοσιωμένοι. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική χρονιά είναι για την ΑΕΚ αυτή,  οπότε και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. 

Εσύ ως παίκτης των Καβαλίερς έχεις κατακτήσει το 2016 το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ ενώ την περασμένη σεζόν έπαιζες για την Χαποελ Τελ Αβίβ. Τι σε έκανε να έρθεις στην ΑΕΚ;

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, εγώ και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας χτίζαμε χημεία. Είχαμε αρκετή επικοινωνία, στέλναμε μηνύματα και μιλούσαμε πολύ για το πόσο σημαντική χρονιά είναι αυτή για τον σύλλογο, τι περίμενε από εμένα, γενικότερα από την ομάδα και τελικά εξαιτίας της πολύ πλούσιας ιστορίας που έχει η ΑΕΚ κατάλαβα ότι θέλω να είμαι και εγώ εδώ φέτος.

Το είχες φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να αγωνιστείς κάποια στιγμή στην Ελλάδα;

Είχα έρθει στην Αθήνα μερικές φορές αλλά δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να καταλήξεις να παίζεις. Μερικές φορές δηλαδή δεν έχεις ιδέα. Όποτε ερχόμουν εδώ, πάντα άκουγα το πόσο ωραία είναι η Αθήνα και τώρα που είμαι εδώ πραγματικά το αγαπώ.

Έχεις ακούσει κάτι για τους οπαδούς της ΑΕΚ;

Ναι, έχω ακούσει ότι οι οπαδοί μας είναι άγριοι. Έχω ακούσει επίσης ότι είναι τρελοί και κάνουν πολύ θόρυβο και φασαρία . Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας και με αυτή την ευκαιρία να έχουμε τον έκτο παίκτη σε κάθε αγώνα. Πιστεύω πως θα είναι φοβερό.

Και στο Ισραήλ, είναι γνωστό πως οι οπαδοί είναι τρελοί. Περιμένεις το ίδιο και από τους Έλληνες;

Ναι σίγουρα! Αυτή είναι μία τεράστια χρονιά για την ομάδα. Τα 100 χρόνια είναι πραγματικά κάτι το σπουδαίο για έναν σύλλογο. Όπως είπα και πριν όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι. Ο κόουτς που ήρθε είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Ήταν στην Ευρωλίγκα τα περισσότερα χρόνια οπότε και νομίζω ότι αυτή θα είναι μία πολύ μεγάλη χρονιά για εμάς.

Έχει υπάρξει κάτι που σε έκανε να παραξενευτείς αυτές τις πρώτες ημέρες σου εδώ;

Όχι, δεν νομίζω. Η μόνη διαφορά με άλλες περιπτώσεις, είναι ότι συνήθως όταν έρχεσαι σε μία ομάδα, δεν είναι μόνο ένας παίκτης αυτός που έχει μείνει από την περασμένη σεζόν. Έχοντας λοιπόν 14 με 15 ολοκαίνουριους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα συναντιόνται για πρώτη φορά και μαθαίνουν ακόμα ο ένας τον άλλο, είναι μία πρόκληση αλλά για αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ. Αν ήταν εύκολο, τότε όλοι θα μπορούσαν να το κάνουν.

Πώς βιώνεις το γεγονός που βρίσκεσαι σε μία ομάδα που έχει τόσους πολλούς παίκτες οι οποίοι είναι μεγάλοι ως χαρακτήρες ενώ ακόμα και ο προπονητής έχει αντίστοιχη προσωπικότητα;

Μου αρέσει. Νομίζω πως όλοι το έχουν αποδεχτεί μέχρι στιγμής αυτό, ακόμα και αυτοί που ήταν στο ΝΒΑ για 8, 9 ή και 10 χρόνια. Το να είναι εδώ αυτοί οι παίκτες και να βοηθούν τα νεότερα παιδιά και να είναι γενικότερα με όλους μας, νομίζω πως είναι κάτι το υπέροχο.

Υπάρχει κάτι για το οποίο ανυπομονείς ιδιαίτερα την φετινή σεζόν;

Να παίξω. Πρέπει να παίξουμε σκληρά σε κάθε αγώνα. Έχουμε μία πολύ ταλαντούχα ομάδα και απλά όλοι μας ανυπομονούμε να βγούμε εκεί έξω και να παίξουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ