21.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Χατζηστέργος: «Όραμα του Εσπέρου Κω να βρίσκονται οι αθλητές του δίπλα στους κορυφαίους»

Ο προπονητής του Εσπέρου Κω, Δημήτρης Χατζηστέργος, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio και μίλησε για το «9ο “Kos Marina” Meropis Basketball Tournament U16» που διοργάνωσαν αλλά και για τους φετινούς στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά είπε:

Για το «9ο “Kos Marina” Meropis Basketball Tournament U16» που διοργάνωσαν: «Παρακολουθήσαμε παιχνίδια κορυφαίου επιπέδου, με παιδιά που συμμετέχουν και στις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Παρακολουθήσαμε παιχνίδια με τη δική μας πρωταθλήτρια Ελλάδος στους παίδες πέρυσι, το Περιστέρι, μια απ’ τις κορυφαίες ακαδημίες της χώρας μας, τον ιστορικό Άρη, καθώς και τη φοβερή πρότυπη ακαδημία του Προμηθέα, που σχεδόν κάθε χρόνο είναι όλες στο Final-6 παίδων και εφήβων. Φυσικά ήταν και οι δύο ομάδες από Τουρκία και Ιταλία, Τόφας και Στέλα Ατζούρα αντίστοιχα, όπου ανέδειξαν έναν επαγγελματισμό. Παρ’ ότι τα παιδιά είναι 16 χρονών, νόμιζες ότι αντίκριζες επαγγελματίες παίκτες. Όλοι σχεδόν οι παίκτες τους ήταν εθνικών ομάδων, δεν ήταν μόνο Ιταλοί και Τούρκοι. Πραγματικά ήταν ένα όμορφο τετραήμερο».

Για την εικόνα του Εσπέρου Κω στους αγώνες: «Η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική πραγματικά. Κερδίσαμε στο 1ο παιχνίδι τον Άρη, στο 2ο παιχνίδι χάσαμε στο τέλος με ελάχιστους πόντους απ’ την Τόφας, προσπαθήσαμε για την ανατροπή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Την 3η μέρα στον ημιτελικό παίξαμε με τη Στέλα Ατζούρα, απ’ την οποία δεχθήκαμε τους λιγότερους πόντους απ’ όλες τις άλλες ομάδες. Χάσαμε με 30 πόντους, αλλά ήταν πολύ καλή η εικόνα μας, όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο. Στον μικρό τελικό χάσαμε απ’ το Περιστέρι, όπου υπήρχε η κούραση απ’ τα παιδιά, είχαμε και τραυματισμούς, δεν είχαμε τη δυνατότητα να φρεσκάρουμε την ομάδα με περισσότερο rotation. Δεν ήμασταν «κομπάρσοι» και ήταν κάτι που θέλαμε, πέρα απ’ το οργανωτικό να έχουμε και ένα καλό πρόσωπο αγωνιστικά. Πήραμε πάρα πολύ καλές κριτικές και κουβέντες απ’ όλους τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια».

Για το ότι συμμετείχαν στο τουρνουά δύο ξένες ομάδες υψηλού επιπέδου: «Για ‘μένα πολύ σημαντικό είναι η εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Έσπερο αυτοί οι σύλλογοι. Το μεγαλύτερο θέμα μας ήταν να καταφέρουμε να πείσουμε αυτές τις ομάδες να έρθουν στην Κω. Αυτό πραγματικά μάς τιμά και είναι το μεγαλύτερο έπαθλο που θα μπορούσαμε να έχουμε. Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας. Το 2019 που ξεκινήσαμε είχαμε όραμα να βρεθούν οι αθλητές μας δίπλα στους κορυφαίους. Να ζήσουν εμπειρίες, που η νησιωτικότητα δεν το προσφέρει εύκολα».

Για τους φετινούς στόχους του Εσπέρου Κω: «Η ομάδα τω εφήβων είναι απ’ τα φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, όπως και ο Κολοσσός. Δεν το κρύβουμε, αυτός είναι ο στόχος μας. Νομίζω ότι μια απ’ τις δύο αυτές ομάδες θα καταλήξει να είναι πρωταθλήτρια και όποια το καταφέρει θα κάνει το πρώτο βήμα για να προσπαθήσει να φτάσει στο Final-8 της πατρίδας μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ