24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Εδώ Καρμέλο, εκεί Καρμέλο…

Τη Δευτέρα οι Νιου Γιορκ Νικς περιμένουν να είναι κανονικά παρών στην έναρξη της προετοιμασίας ο Καρμέλο Άντονι. Μόνο που θα ήθελαν πάρα πολύ να μην είναι! Ούτε κι ο Καρμέλο θα ήθελε να είναι, ίσως μάλιστα αυτός ακόμα περισσότερο. Κι έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει γίνει το πιο πολυσυζητημένο trade του φετινού καλοκαιριού.

Δεν είναι εύκολο, όμως, να γίνει. Κι αυτό που δυσκολεύει τα πράγματα-εξ αρχής τα δυσκόλευε, άλλωστε οι δύο πλευρές θέλουν να πάρουν "διαζύγιο" από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν μπορούν-είναι ο no trade clause που έχει στο συμβόλαιό του ο Άντονι. Ο όρος, δηλαδή, που απαγορεύει στους Νικς να τον δώσουν με ανταλλαγή χωρίς τη συγκατάθεσή του. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αρκεί να βρεθεί ομάδα που να τον θέλει και να δίνει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Πρέπει κι εκείνος να θέλει να πάει σε αυτήν.

Ο Άντονι θέλει να πάει στο Χιούστον. Κι είναι κάτι αυτό που το θέλει εδώ και πολύ καιρό. Θέλει να πάει να παίξει με τα φιλαράκια του, Τζέιμς Χάρντεν και Κρις Πολ, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχει μία τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τα καταφέρει. Έχει βάλει τον μάνατζέρ του να "πιπιλάει" το μυαλό των Νικς για να τους πείσει, ενώ πριν από μερικές μέρες κάλεσε τους Χάρντεν και Πολ να κάνουν προπονήσεις μαζί στο γυμναστήριό του στη Νέα Υόρκη για να στείλει το μήνυμα.

Αλλά οι Νικς δεν θέλουν το Χιούστον. Έκαναν μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες κάποιες συζητήσεις με τους Ρόκετς, αλλά διαπίστωσαν πως δεν τους συμφέρει. Ως βασικό αντάλλαγμα οι Ρόκετς δίνουν τον Ράιαν Άντερσον, ο οποίος παίζει στην ίδια θέση με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, ενώ κουβαλάει κι ένα τριετές συμβόλαιο έναντι 60 εκ. δολαρίων, που επιβαρύνει πολύ το salary cap τους. Άρα δεν το συζητούν.

Αντιθέτως, θα συζητούσαν πολύ ευχαρίστως με το Πόρτλαντ, το οποίο δίνει μεταξύ των ανταλλαγμάτων και τον Μο Χάρκλες. Έναν παίκτη που ενδιαφέρει πολύ τους Νικς, άλλωστε ήταν αστέρας στο νεοϋορκέζικο κολέγιο Σεντ Τζονς και θα έχει ρεύμα και ανάμεσα στους φιλάθλους. Οι ίδιοι οι Μπλέιζερς θέλουν σαν τρελοί τον Καρμέλο, μάλιστα οι σταρ της ομάδας, Ντάμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, τον έχουν πιάσει εσχάτως στο... μπίρι μπίρι και προσπαθούν να τον "ψήσουν" να κατέβει στο Πόρτλαντ. "Η καρδιά του όμως είναι στο Χιούστον", παραδέχθηκε ένας εξ αυτών πρόσφατα.

Άλλες ομάδες που θα ήθελαν να πάρουν τον "Μέλο" είναι οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν ιδιαίτερες πιθανότητες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι αν ο Άντονι δεν... ξεκολλήσει από το Χιούστον, δύσκολα θα φύγει από τη Νέα Υόρκη.

Από την άλλη πάλι, σαν... δεν θέλει ούτε η νύφη ούτε ο γαμπρός, ο γάμος δεν μπορεί να σωθεί με τίποτα. Οπότε, δεν αποκλείεται τελικά, έστω και την ύστατη ώρα να βρεθεί ένας τρόπος να βγει το διαζύγιο με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ