19.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Η εντυπωσιακή εξέλιξη του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό (pics+vids)

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε να μετακομίσει στον «μαγικό» κόσμο του NBA αφού αποδέχτηκε την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς. Αυτά όμως που έδωσε στον Ολυμπιακό την πενταετία που πέρασε ήταν πολλά περισσότερα από τα αναμενόμενα.

Ο Βεζένκοφ έφτασε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 ταυτόχρονα με την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Η σεζόν δεν θα κυλήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο αφού θα ολοκληρώσει τη χρονιά στην Ευρωλίγκα με 3.8 πόντους και 2.2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 10 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2020 ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ο Βούλγαρος φόργουορντ πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και πρωτοβουλίες. Θα ολοκληρώσει τη σεζόν με 7.1 πόντους μέσο όρο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την καλύτερη του στιγμή, την αναμέτρηση με τη Μπάγερν στο ΣΕΦ όπου είχε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ. Μπορεί τα στατιστικά του να μην εκτοξεύτηκαν αλλά ανέβηκαν σημαντικά.

Την επόμενη χρονιά θα δείξει για ακόμα μία φορά την σταθερή ανοδική πορεία που είχε και θα αποτελέσει για πρώτη φορά το βασικό τεσσάρι των «ερυθρόλευκων». Από την στιγμή που έφτασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατάφερε να επαναφέρει το όνομα που είχε χτίσει ο Βεζένκοφ στον Άρη και είχε αρχίσει να χάνεται στη Μπαρτσελόνα. Στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα θα πραγματοποιήσει την καλύτερη του εμφάνιση στην Ευρώπη και θα σημειώσει ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ, φτάνοντας παράλληλα στο νταμπλ νταμπλ. 

Τη σεζόν 2021-22 θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος και θα αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί σε μία ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού. Θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, το Πρωτάθλημα ενώ θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, MVP της κανονικής διάρκειας αλλά και των τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως το τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας θα του στερήσει την πρώτη του παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης. 

Το 2022-23 ήταν η σεζόν της εκτόξευσης του, όταν και έφτασε να είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης με 17.6 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 1.9 ανά αγώνα. Ολόκληρος ο οργανισμός των Σακραμέντο Κινγκς, μαζί με τον καλύτερο προπονητή του NBA τη φετινή χρονιά, Μάικ Μπράουν ταξίδεψε στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσει από κοντά. Η χρονιά του Ολυμπιακού και του Βεζένκοφ θα ήταν «μαγική» αν ο Σέρχιο Γιουλ είχε αστοχήσει στον τελικό, όμως είχε κάνει τα πάντα μέσα στον αγώνα με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Η εντυπωσιακή του αυτή εξέλιξη ανάγκασε τους Κινγκς να αφήσουν χώρο στο salary cap ώστε να τον πείσουν να περάσει τον Ατλαντικό και τελικά αυτό θα γίνει.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ