22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: «Ο Προμηθέας είναι ένας πολύ σοβαρός οργανισμός»

Για τη νέα του πρόκληση στην Πάτρα και τον Προμηθέα μίλησε στο Web Radio της ΕΟΚ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικά:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Προμηθέα: «Ο Προμηθέας είναι ένας πολύ σοβαρός οργανισμός, έχει εμφανιστεί εδώ και 6-7 χρόνια στην 1η κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και προσπαθεί να «χτίσει» ένα χαρακτήρα τέτοιο που θα πρωταγωνιστεί και θα είναι σε υψηλό επίπεδο είτε σε Ελλάδα, είτε σε Ευρώπη. Το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, κάθε χρονιά είναι πρόκληση για όλους. Μου δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους και ν’ αποδεχθώ την πρόταση που έγινε. Είμαι χαρούμενος και είναι μια ωραία ευκαιρία για ‘μένα να είμαι προπονητής σε μια ομάδα με ψηλούς στόχους, καλές συνθήκες δουλειάς και εγκαταστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα».

Για το στόχο τους τη νέα σεζόν: «Επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα σταθεροποιείται σε ένα καλό επίπεδο και βλέπουμε ότι όλο και περισσότερες ομάδες με συνέπεια είναι ανταγωνιστικές, θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι απ’ την αρχή. Να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο ρόστερ που θα μάς δώσει τη δυνατότητα να παλεύουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε ένα πρόσωπο που θα μάς βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για τα νέα παιδιά του Προμηθέα: «Είναι ένα στρατηγικός στόχος της ομάδας. Υπάρχει το πρόγραμμα “ΝΟΥΣ” εδώ και χρόνια, το οποίο έχει δημιουργήσει και αναπτύξει την ακαδημία μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένα υλικό που τα προηγούμενα 2-3 χρόνια αναπτύχθηκε μέσα απ’ τις ακαδημίες του Προμηθέα και υπάρχουν κάποια νέα παιδιά που θα είναι σημαντικό να καταφέρουμε να νιώσουν την ομάδα σαν ομάδα τους και ταυτόχρονα να πάρουμε κι εμείς πράγματα χρησιμοποιώντας τα με τον κατάλληλο τρόπο και δίνοντάς τους την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Υπάρχει μια διαδικασία για όλο αυτό, δεν είναι κάτι απλό, χρειάζεται υπομονή, μεθοδική δουλειά και κυρίως χρειάζεται το να δώσεις την ευκαιρία σε αυτόν που αξίζει να παίξει και να δείξει τις ικανότητές του. Είναι ποιοτικός στόχος της ομάδας και θα δώσουμε μεγάλη έμφαση σ’ αυτόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ