24.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΟΚ-Περιστέρι 64-81: Κυριάρχησε και θέλει…ένα ακόμη βήμα για την 3η θέση!(pics+vids)

Το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πολύ καλό του δεύτερο δεκάλεπτο (24-9) και σε συνδυασμό με την μεγάλη αστοχία του ΠΑΟΚ (μόλις 38% στα συνολικά σουτ), οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το διπλό από την PAOK Sports Arena κερδίζοντας με 81-64. Το Περιστέρι έκανε το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών και βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την κατάληψη της 3ης θέσης στην Basket League. Μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να το κάνει εντός έδρας το Σάββατο (10/6). Για τους νικητές Ντένμον ήταν καθοριστικοί με 16 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Γιανίκ Φράνκε με 16 πόντους.  

Πολύ γρήγορος ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο και από τις δύο ομάδες με το Περιστέρι όμως να συμπληρώνει τα φάουλ του ήδη από το (4') της αναμέτρησης. Αυτό έδωσε ένα πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ που το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας το προβάδισμα με 11-5. Μετά από τάιμ άουτ του Βασίλη Σπανούλη το Περιστέρι αντέδρασε και ισοφάρισε σε 11-11. Από εκεί και πέρα όμως η πρώτη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη να σημειώνει εφτά πόντους, ο "δικέφαλος" με ένα σερί 13-6, βρέθηκε στο +7 (24-17) μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού.

Περισσότερο μπάσκετ σκοπιμότητας στη δεύτερη περίοδο. Αυτό ωφέλησε όμως τους φιλοξενούμενους που σιγα-σιγά άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεσή τους. Με τον Μάρκους Ντενμον να δραστηριοποιείται, το Περιστέρι μείωσε στον πόντο (4') πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στον αντίποδα η ομάδα του Φώτη Τακιανού είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, γεγονός που οδηγούσε είτε σε λάθη είτε σε μαρκαρισμένα σουτ. Με το μπόνους των βολών να είναι με τη μεριά του Περιστερίου στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα σερί 12-1 πριν την ανάπαυλα. Συνεπώς οι παίχτες του Βασίλη Σπανούλη επέστρεψαν από το -7 και βρέθηκαν στο +8, μία διαφορά 15 πόντων δηλαδή. Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το Περιστέρι να προηγείται με 41-33.

Πλήρης αντιστροφή των ρόλων στην έναρξη της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους και μετά το τρίποντο του Περιστερίου που βρέθηκε στο +11 (μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση) επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης. Τα τρίποντα των Σαλούστρου και Ράιλι έδωσαν ρυθμό στους "ασπρόμαυρους" οι οποίοι με ένα δικό τους επιμέρους σερί μείωσαν στο καλάθι (52-54) πριν το καλάθι του Ντένμον δώσει αέρα τεσσάρων πόντων στο Περιστέρι στη λήξη της τρίτης περιόδου (56-52).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν ακόμα περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εν τέλη όμως δεν κατάφεραν να μειώσουν πέρα από τους τέσσερις πόντους στις αρχές του δεκαλέπτου. Έπειτα άρχισαν οι βιαστικές επιθέσεις και τα πολλά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το Περιστέρι. Ο Φρανσίσκο παρόλο που δεν ήταν στο καλύτερό του βράδυ επιθετικά βοήθησε στην άμυνα με την πίεση πάνω στην μπάλα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +17 κάνοντας ουσιαστικά ότι θέλουν και τις δύο πλευρές του παρκέ στα τελευταία (3') της αναμέτρησης.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΣ: Το περιστέρι είχε αρκετούς παίχτες του σε καλή μέρα. Δείγμα του ότι ήταν μία ομαδική προσπάθεια η υπόθεση νίκη. Όμως ο Μίρο Μπίλαν ήταν καθοριστικός σε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Πέρα από το χλιαρό του ξεκίνημα  (δεν πήρε καν προσπάθεια στην 1η περίοδο)  ο Κροάτης σέντερ ήταν ανώτερος σε σχέση με τους ψηλούς του ΠΑΟΚ. Είχε 14 πόντους (6/11 σουτ) πετυχαίνοντας το νταμπλ-νταμπλ με 13 ριμπαόυντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αναμφίβολα η αστοχία του ΠΑΟΚ (ή αν θέλετε η πολυ καλή άμυνα του Περιστερίου) ήταν ο κύριος παράγοντας της νίκης των φιλοξενούμενων. Ο "δικέφαλος" σούταρε με 38% εντός πεδιάς με αρκετά σουτ να είναι υπό κακές προϋποθέσεις. Παράλληλα, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε θραύση στα ριμπάουντ όπου είχε 44 συνολικά με τους Θεσσαλονικείς να μένουν στα 30.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ