24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Παρτίζαν-Ρεάλ 80-82: Την κράτησε “ζωντανή” ο Ταβάρες! (pics+vids)

Η Παρτίζαν προηγήθηκε νωρίς με 15 πόντους διαφορά, όμως ένας φανταστικός Ουόλτερ Ταβάρες, έδωσε ζωή και πνοή στη Ρεάλ, καθώς επικράτησε με 82-80 στην Stark Arena, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά. Ο Νάιτζελ Γκος έβαλε το μεγάλο τρίποντο στο τέλος, όμως ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Σημείωσε 26 πόντους (11/14 σουτ) πήρε 11 ριμπάουντ ενώ έκανε και τρία μπλοκ. Πλέον η σειρά πάει σε 4ο παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη (4/5) και πάλι στο Βελιγράδι.

Ξεκίνημα βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα της Παρτίζαν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-0, με τη Ρεάλ να χρειάζεται 3' ολόκληρα λεπτά ώστε να πετύχει τους πρώτους της πόντους. Σταδιακά οι Μαδριλένοι αντέδρασαν μείωσαν σε 13-9, όμως οι γηπεδούχοι με του Μάνταρ και Σμάιλαγκιτς να ξεκινάνε ζεστοί, πραγματοποίησαν ένα σερί 15-4. Αυτό έφερε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο +15 (28-13), μετά από μόλις (8') παιχνιδιού. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 32-19 με την Παρτίζαν να κυριαρχεί σε ενέργεια στο παρκέ.

Η Παρτίζαν ξεκίνησε το ίδιο καλά και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μάλιστα με το καλάθι του Τριφούνοβιτς επέστρεψε την υπέρ της διαφορά στο +15 (41-26). όμως κάπου εκεί ήρθε το σόου το Ουόλτερ Ταβάρες. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν πραγματικά κυριαρχικός. Πέτυχε 12 πόντους για την ομάδα του, ενώ παράλληλα η παρουσία του στην άμυνα ανάγκασε την Παρτίζαν σε αρκετά μακρινά σουτ τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Αυτό έιχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στον πόντο στο (19') του παιχνιδιού (46-45), με το καλάθι του Ντάντε Έξουμ εν τέλει να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 48-45, αλλά να έχουν απολέσει παράλληλα μία διαφορά 15 πόντων.

Όσο περνούσε η ώρα η Παρτίζαν αντιμετώπιζε περισσότερα προβλήματα στην επιθετική της λειτουργία. Η έλλειψη της προσωπικής ενέργειας φαινόταν (Κέβιν Πάντερ), ενώ ο Ταβάρες συνέχισε να έχει μεγάλη επιρροή στη ροή του παιχνιδιού. Ο συνδυασμός αυτών των δύο έδωσαν στη Ρεάλ το πρώτο της προβάδισμα (54-53) έπειτα από (26'). Οι Γκος και Χεζόνια έδωσαν τις απαραίτητες βοήθειες, ώστε η ομάδα του Ματέο Τσους να πάρει και μία μικρή διαφορά της τάξης των πέντε πόντων (63-58) πριν η τρίτη περίοδος λήξει στο 66-63 υπέρ των φιλοξενούμενων. 

Τα πάντα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο και έτσι έγινε. Η Παρτίζαν δεν παραδόθηκε πάλεψε και ξαναπήρε την πρωτοπορία στο σκορ. Με τρίποντο του Τζέιμς Νάναλι η ομάδα του Βελιγραδίου προηγήθηκε με 77-75, (3') πριν τη λήξη. Ο Ταβάρες όμως, με κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και δικό του καλάθι ισοφάρισε για το 77-77, ενώ με 23" να απομένουν ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος πέτυχε το μεγάλο τρίποντο. Έπειτα το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών, με την Παρτίζαν να έχει την τελευταία ευκαιρία, αλλά ο Νάναλι έπειτα από κλέψιμο δεν πρόλαβε να σουτάρει. Κάπως έτσι η "βασίλισσα" παρέμεινε ζωντανή στη σειρά μειώνοντας σε 2-1. 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ