23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαριάνοβιτς στο Basketa: “Μακάρι ξανά χρυσό στην Πόλη”

Το 2001 η Γιουγκοσλαβία (χωρίς όμως πλέον παίκτες από Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Σκόπια, παρά μόνο από το Μαυροβούνιο) κατακτά στην Κωνσταντινούπολη το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επικρατώντας των γηπεδούχων Τούρκων στον τελικό.

Από τότε η Γιουγκοσλαβία δεν ξανανέβηκε ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ευρωμπάσκετ (τελευταίος της τίτλος γενικότερα ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002) και αύριο βράδυ βρίσκεται και πάλι σε έναν τελικό στην Κωνσταντινούπολη, ως Σερβία πλεον με αντίπαλο το θαύμα της διοργάνωσης, τη Σλοβενία.

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς το 2001 ήταν μόλις 13 χρονών και δεν είχε ασχοληθεί καν με το μπάσκετ, όπως λέει στην κάμερα του Basketa, αλλά εύχεται η δική του γενιά να επαναλάβει τον άθλο του 2001 και η Σερβία (που είναι ουσιαστικά η συνέχεια της Γιουγκοσλαβίας) να ξαναπάρει τον τίτλο στην Πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση περί Γιουγκοσλαβίας στην αρχή ο θηριώδης σέντερ των Ντιτρόιτ Πίστονς μας διορθώνει λέγοντας Σερβία, αλλά μετά καταλαβαίνει το νόημα της ερώτησης που αφορά το παρελθόν και χαμογελώντας απαντά:

«Σημαίνει πολλά για μένα να ξαναφέρουμε τη Σερβία στην κορυφή. Το 2001 εδώ στην Κωνσταντινούπολη είχε πάρει το τελευταίο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και εγώ τότε, ακόμα δεν έπαιζα μπάσκετ, ούτε προπόνηση δεν έκανα. Αλλά τώρα είμαι εδώ και θα είναι υπέροχο στην ίδια πόλη να καταφέρουμε να επαναληφθεί η ιστορία»

Όσο για τα συναισθήματα του:
« Νοιώθω απίστευτα, είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα το να φτάνουμε μέχρι εδώ και να το ζούμε».

Δείτε το βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ