23.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ολυμπιακός-Προμηθέας 89-77: Αφυπνίστηκε και… “καθάρισε” στην 4η περίοδο! (pics+vids)

Ο Προμηθέας ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός για περίπου (36') παιχνιδιού, όμως οι λεπτομέρειες στο τέλος, αλλά και η υπεροχή του Ολυμπιακού στο "ζωγραφιστό" (46 πόντοι), έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 89-77. Πάρα πολύ άστοχοι οι γηπεδούχοι έξω από τα 6.75 (8/36), γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους Πατρινούς να μένουν κοντά στο σκορ και να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία. Οι Φαλ και Πίτερς είχαν από 13 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Τζο Τόμασον είχε 19 πόντους.

Γρήγορα γρήγορα και μόλις σε (5') παιχνιδιού ο Ολυμπιακός πήρε μια διψήφια διαφορά (17-7) με τον Βεζένκοφ να έχει ήδη εννιά πόντους. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν και στο +15 (22-7), όμως ο Προμηθέας έκλεισε καλά το δεκάλεπτο μείωσε τη διαφορά στους εννέα με το σκορ να είναι 26-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε και το καλύτερο μπάσκετ. Το παιχνίδι πήγε σε περισσότερες επαφές με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη υπεροχή του "ζωγραφιστό" αλλά να είναι άστοχος έξω από τα 6.75. Από την άλλη πλευρά ο Προμηθέας ναι μεν έχανε για μεγάλη διάρκεια για διψήφια διαφορά, όμως δεν την άφηνε να ξεφύγει. Μείωσε στους οχτώ (35-27) πριν οι γηπεδούχοι κλείσουν το ημίχρονο, με τρίποντο του Μιχάλη Λούντζη, με το σκορ στην ανάπυλα να βρίσκεται στο 42-30.  

Περίπου η ίδια εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπαικός συνέχισε να έχει πρόβλημα στα τρίποντα και τον Προμηθέα να μένει κοντά του. Μάλιστα οι Πατρινοί με ένα σερί 17-6 μείωσαν στους τρείς πόντους (57-54) ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Εν τέλει, με καλάθι του Μακκίσικ, το σκορ ήταν στο 59-54, με τους γηπεδούχους να μετράνε 5/27 τρίποντα (!) έως εκείνο το σημείο και την ομάδα της Πάτρας να έχει 8/20 και να στέκεται πολύ καλά στο παρκέ του ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε από τους παίχτες του να ανεβάσουν το ν ρυθμό τους και να τρέξουν το γήπεδο. Με τον Μακκίσικ να αποτελεί τον κατάλληλο παίχτη για αυτή τη συνθήκη, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Προμηθέας έπεσε μαχόμενος όμως. Με ένα 11-2 σερί ανάμεσα στο διάστημα (36'-39') οι "ερυθρόλευκοι" ξέφυγαν με 16 πόντους (85-69) φτάνοντας έτσι 17η νίκη για εφέτος στην Basket League.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Αλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός ήταν αρνητικός στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο και ιδίως στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσε την κατάλληλη ώθηση στην ομάδα του. Πέτυχε 16 πόντους με 4-8 σουτ εντός πεδιάς και 7/7 βολές.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ασυνήθιστα άστοχος ο Ολυμπιακός έξω από τα 6.75 καθώς σούταρε με 22% ενώ ο Προμηθέας με 33%. Ο κύριος λόγος της επικράτησης ήταν η κυριαρχία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στη γραμμή των ψηλών. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο "ζωγραφιστό" (46-36) γεγονός που έκανε τη διαφορά. 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ