22.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Οικογενειακή υπόθεση

Ο Πάου Γκασόλ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κυρίως ο Μαρκ Γκασόλ στο δεύτερο σήκωσαν στις πλάτες τους την Ισπανία και την οδήγησαν για 10η συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ πρωταγωνιστώντας στη δύσκολη νίκη επί της μαχητικής Γερμανίας με 84-72. Η τελευταία φορά που οι Ισπανοί έμειναν εκτός ημιτελικών σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το 1997, σε αυτό που διοργάνωσαν οι ίδιοι, ενώ στα προηγούμενα εννέα μόνο μία φορά έμειναν εκτός βάθρου. Το 2005 στο Βελιγράδι.

Η Γερμανία ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγούμενη με 11-2 στο 5', αλλά στη συνέχεια η Ισπανία ισορρόπησε και σταδιακά κάλυψε τη διαφορά. Κρίσιμο ρόλο σε αυτό έπαιξε η είσοδος του Σέρχιο Ροντρίγκεθ αντί του Ρούμπιο, αλλά κυρίως η εξαιρετική παρουσία του Πάου Γκασόλ και στις δύο ρακέτες. Με βελτιωμένη άμυνα οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά με 32-27 στο 17', ωστόσο οι Γερμανοί με πρωταγωνιστή τον Σρέντερ κράτησαν την ψυχραιμία τους και διατήρησαν την επαφή τους με το σκορ.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 34-33 υπέρ της Ισπανίας και στο 26' η Γερμανία πέρασε μπροστά με 47-43, καθώς ο Σρέντερ οργίαζε και ο Τίμαν βοηθούσε σημαντικά στην επίθεση. Όμως στο μεταξύ είχε πάρει μπροστά ο Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος δεν σταματιόταν με τίποτα. Άρχισε να σκοράρει με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από το καλάθι, και όταν η Ισπανία κατάφερε να περιορίσει τον Σρέντερ υποχρεώνοντας παράλληλα τους Γερμανούς να σουτάρουν άστοχα σουτ από την περιφέρεια, το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε.

Το 50-50 του 27' έγινε μέσα σε δύο λεπτά 62-50 με σερί 12-0 και στην τελευταία περίοδο η Ισπανία απλώς αξιοποίησε την εμπειρία της. Συντήρησε αυτή τη διαφορά και σφράγισε το εισιτήριό της για τον ημιτελικό με τους αδελφούς Γκασόλ να σκοράρουν τους 47 από τους 84 πόντους της ομάδας τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ