23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόλλων Π.-Ιωνικός 93-66: Πατρινό πάρτι με σόου του Βερτζ (pic, vids)

Περίμενε τρεις μήνες για μία νίκη αλλά ο Απόλλων είναι και πάλι εδώ! Πήρε το ντέρμπι της «ουράς», με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Basket League, επικρατώντας του Ιωνικού με 93-66 και τον «έπιασε», μαζί με το Λαύριο, στις τέσσερις νίκες. Παράλληλα κάλυψε με άνεση τη διαφορά των τεσσάρων πόντων (79-75) με την οποία ηττήθηκε στη Νίκαια, στο ματς του πρώτου γύρου.

 


Τον οδήγησε ο εντυπωσιακός Αλόνζο Βερτζ που έκανε τα πάντα στο παρκέ, εκτελώντας, δημιουργώντας και μαζεύοντας ριμπάουντ. Ήταν αυτός που επί της ουσίας τελείωσε το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις 3 Δεκεμβρίου όταν είχε επιβληθεί του Κολοσσού. Η κατάσταση βέβαια παραμένει περίπλοκη στην «ουρά» αλλά η ομάδα της Πάτρας πήρε βαθιά ανάσα μετά τις εννιά διαδοχικές ήττες της. Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές θα παίξει κατά σειρά με τον Κολοσσό (εκτός), τον Προμηθέα (εντός), τον Παναθηναϊκό (εκτός) και τον ΠΑΟΚ (εντός).

 

Ο Ιωνικός υποχρεώθηκε στην 9η ήττα του σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και μπήκε για τα καλά στο «κάδρο» της μάχης της «ουράς». Στις τελευταίες τέσσερις «στροφές» οι Νικαιώτες θα παίξουν κατά σειρά με το Περιστέρι (εντός), τον Άρη (εκτός), το Λαύριο (εντός) και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό (εκτός).

 

Ο Απόλλων είχε για πρώτη φορά στη σύνθεση του τον Τέβιν Μακ, ενώ ο Ιωνικός δεν είχε διαθέσιμο τον τραυματία Ντιέγκο Κάπελαν αλλά έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ο Λενέλ Χένρι που ανακοινώθηκε χθες.

 

Με συνεχόμενες καλές επιλογές του Βερτζ (πέντε πόντους και δύο ασίστ) ο Απόλλων προηγήθηκε με 15-8 στο 7’, αφού την ίδια ώρα ο Ιωνικός δυσκολευόταν στην επίθεση με τον Μαυροκεφαλίδη αναποτελεσματικό σε αυτό το διάστημα (0/4 σουτ, 2 λάθη). Με ένα μικρό σερί πλησίασε (15-13) και στο 10’ ο Απόλλων ήταν μπροστά με 17-13.

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στη δεύτερη περίοδο, «χτίζοντας» διαφορά 11 πόντων (27-16 στο 13’), ωστόσο σημείωσε μόνο έναν πόντο στα επόμενα τέσσερα λεπτά και ο Ιωνικός πλησίασε ξανά (28-23 στο 17’). Εκεί ανέλαβε ο Βερτζ να αποκαταστήσει τη διψήφια διαφορά με πέντε σερί πόντους (33-23 στο 18’) όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις, αυτή τη φορά με πέντε πόντους του Μαυροκεφαλίδη, για να κλείσει το ημίχρονο με τη διαφορά στους τέσσερις (35-31).

 

 

 

 

Όπως στις δύο προηγούμενες, ο Απόλλων άρχισε φουριόζος και την τρίτη περίοδο. Πήρε μπροστά με δύο διαδοχικά τρίποντα του Νικ Γκρίφιν και με τον Βερτζ να μοιάζει ασταμάτητος, «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 23 (60-37 στο 26’ και 64-41 λίγο μετά). Στο τέλος της περιόδου οι Αχαιοί έδειχναν να «αγκαλιάζουν» τη νίκη (66-47). Σε αυτό το δεκάλεπτο είχαν 4/10 τρίποντα –μετά τα 5/16 του ημιχρόνου- και κυρίως 13 πόντους από αιφνιδιασμούς!

 

 

Με την κλεψύδρα να αδειάζει, ο Ιωνικός χρειαζόταν γρήγορα μία αντίδραση που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Μπήκε στην τέταρτη περίοδο με ένα σερί 6-0 με το οποίο μείωσε στους 13 (66-53) όμως η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση και πειστική. Έκανε σερί 15-4 και άνοιξε την «ψαλίδα» στους 24 (81-57 στο 36’). Ήταν φανερό πια ότι δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής για τον Ιωνικό και ο Απόλλων έφτασε στη σημαντική νίκη, αφού προηγήθηκε ακόμη και με 32 πόντους (93-61 στο 38').

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Είναι προφανές ότι ο Αλόνζο Βερτζ είναι ένα κελεπούρι για τον Απόλλωνα. Παίκτης εξαιρετικά ταλαντούχος στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού που σήμερα ξεδίπλωσε αυτό το ταλέντο με σε όλες τις πτυχές του. «Φλέρταρε» μάλιστα με το πρώτο triple-double στην ιστορία του Απόλλωνα, αφού τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 10 ασίστ και 8 ριμπάουντ!

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν Απόλλων πάτησε το γκάζι, ο Ιωνικός έμοιαζε ανήμπορος να σταματήσει τον ρυθμό του. Είχε μόλις τρεις πόντους από αιφνιδιασμούς στο πρώτο ημίχρονο αλλά έβαλε 18 στο δεύτερο.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

  

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ