28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: «crash test» αποδείξεων στο Φάληρο(vids)

Η αποψινή αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό(18-8) και Μπαρτσελόνα(18-8) συνιστά ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπυ, το οποίο θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην τελική κατάταξη των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια της φετινής Ευρωλίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι είδαν το αήττητο σερί τους να διακόπτεται στο Μιλάνο, όπου δέχτηκαν ματ στη σκακιέρα της τακτικής και σταμάτησαν το κοντέρ μόλις στους 62 πόντους, μη καταφέρνοντας να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να βρουν λύσεις στην αποτελεσματική άμυνα των Ιταλών σε καταστάσεις 5 εναντίον 5. Υπέπεσαν σε πολλά εύκολα λάθη στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην κυκλοφορία της μπάλας, στοιχείο που μέχρι πρότινος δεν έβγαινε τόσο έντονα στην επιφάνεια χάρη σε επιθετικές και αμυντικές εκρήξεις που παρουσίαζαν μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οι Καταλανοί προέρχονται από εγχώρια σφαλιάρα στην έδρα της Σαραγόσα με 85-83, μη καταφέρνοντας να τη γλιτώσουν όπως έκανε δια χειρός Βεζένκοφ ο αποψινός τους αντίπαλος στη Ρόδο. Στην Ευρωλίγκα πάντως, βρίσκονται σε πολύ καλό φεγγάρι μετρώντας 5 συνεχόμενες νίκες, δεχόμενοι κατά μέσο όρο λιγότερους από 75 πόντους στο διάστημα αυτό.

Με 19.2 ασίστ ανά παιχνίδι βρίσκονται 4οι στη σχετική λίστα, ενώ σε ατομικό επίπεδο βασίζονται στην επιθετική πολυφωνία, έχοντας μοναδικούς διψήφιους τους Μίροτιτς(14.9π) και Σατοράνσκι(11.3π). Αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό ευστοχίας που διατηρεί η ομάδα του Γιασικεβίτσιους στις εκτελέσεις τριών πόντων(39.9%) είναι το κορυφαίο στη διοργάνωση. Σε γενικές γραμμές, αρέσκεται σε παιχνίδια λίγων κατοχών, γεγονός που σημαίνει ότι τα παθήματα του Μιλάνου πρέπει να γίνουν άμεσα μαθήματα για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Προϊστορία

Ο Ολυμπιακός μετρά 15 νίκες σε 37 παιχνίδια(8-7 εντός έδρας, 5-12 εκτός έδρας, 2-3 σε ουδέτερο γήπεδο) κόντρα στους Μπλαουγκράνα, όμως είναι αυτός που χαμογελά στα περισσότερα κρίσιμα ραντεβού ανάμεσα στους δύο γίγαντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το 1997 με οδηγό τον Ρίβερς κατέκτησε το τρόπαιο κάμπτοντας στον τελικό την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, ενώ το 2012 και το 2015 την έθεσε εκτός συνέχειας σε ημιτελική και προημιτελική φάση αντίστοιχα. Ο τελικός της διοργάνωσης του 2010 είναι αυτός που μνημονεύουν στη Βαρκελώνη, και αποτελεί την ήττα από την ισπανική ομάδα που πονά περισσότερο τους Πειραιώτες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ