28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινωνία»

Για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και τον αγώνα (3/3, 21:30) του Ολυμπιακού στην Ιταλία απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή: 

Για την τραγωδία στα Τέμπη και το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν κανονικά: «Χωρίς αμφιβολία, πώς είναι δυνατόν οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος να μην επηρεαστεί από αυτό το γεγονός; Και οι ξένοι μας, όχι μόνο οι Έλληνες. Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινωνία, όχι μόνο την ελληνική, αλλά όπως είπες και εσύ πρέπει να εργαστούμε. Δύσκολα, αλλά είναι στη φύση της δουλειάς μας».

Για την αναμέτρηση με την Αρμάνι: «Έχουν κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν καλό προπονητή και ρόστερ. Έχουν όμως μια χρονιά που με αιτία τους τραυματισμούς που είχαν κυρίως δεν πήγαν όσο καλά περίμεναν. Ντεφορμαρίστηκαν, έπαιξαν με πίεση, έχασαν παιχνίδια. Τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τότε που πήραν τον Ναπίερ κερδίζουν συνεχόμενα. Αν εξαιρέσεις στο Κύπελλο που απέτυχαν έχουν συνεχόμενες νίκες. Δείχνουν να ανακάμπτουν αγωνιστικά με στόχο να πάρουν το πρωτάθλημα στην Ιταλία και φυσικά όλοι έχουν κίνητρο εναντίον μας λόγω της θέσης που κατέχουμε, αλλά και εμείς πλέον παίζουμε και με το πρέπει και πρέπει να ξεπεράσουμε την ψυχολογική επιβάρυνση που μας δίνει το γεγονός ότι πρέπει να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το εάν ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μια φάση κατά την οποία ακόμα και αν του στραβώσει ένα παιχνίδι μπορεί να το γυρίσει: «Δεν θα το έλεγα έτσι. Δε θέλουμε να μας στραβώνει ένα παιχνίδι, άλλες φορές συμβαίνει αυτό. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε και επτά ήττες. Το ρεκόρ μας είναι πολύ καλό. Ιδίως εκτός έδρας, αλλά η προσέγγιση δεν αλλάζει ποτέ. Πάμε να δούμε μόνο το επόμενο ματς. Διάφοροι συνάδελφοί σας έχουν αρχίσει και κάνουν σενάρια, πολύ στατιστικά σενάρια και σημαντικά, αλλά για εμάς δεν μπορεί να είναι τέτοια η προσέγγιση μας. Πρέπει να κοιτάξουμε μόνο το επόμενο ματς και μετά το επόμενο. Αν δείτε το πρόγραμμα μας έχουμε Κυριακή στη Ρόδο, την Τρίτη παίζουμε με την Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούμε να το δούμε έτσι. Μπορούμε να δούμε μόνο το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας».

Για την παρουσία του κόσμου στο Μιλάνο: «Ο κόσμος μας εμπιστεύεται ότι θα δώσουμε μάχη, θα παλέψουμε το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το μπάσκετ μας. Όλοι ξέρουν ότι πάντα υπάρχουν δύο αποτελέσματα. Νιώθουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό είναι το μέγεθος του Ολυμπιακού, όπου κι αν παίζει έχει κόσμο μαζί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ