25.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Βαλένθια-Ολυμπιακός: Για το απόλυτο επί ισπανικού εδάφους(vids)

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός(17-7) στρέφεται εκ νέου στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και δοκιμάζεται απόψε(24/2,21.30) στην Ισπανία κόντρα στη Βαλένθια(13-11), με στόχο την παραμονή του στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Πειραιά μετρά 6 συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα όντας ένας αγωνιστικός χαμαιλέων ικανός να αποδώσει εξίσου καλά σε διαφορετικές καταστάσεις ανεξάρτητα από τον ρυθμό του εκάστοτε παιχνιδιού. Δείχνει ανίκητος όταν τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο πλουραλισμό και καλύπτει τις τυχόν ελλείψεις παικτών που μπορεί να παρουσιαστούν. Σε ατομικό επίπεδο, Βεζένκοφ και Ουόκαπ οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη και του αμυντικού της χρονιάς, ενώ ο Παπανικολάου έχει μετατραπεί για ακόμα μια φορά στο βαρόμετρο των ερυθρόλευκων, παίζοντας κομβικό ρόλο και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η Βαλένθια έχει ξεπεράσει τον εαυτό της τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα και μετά το ροζ φύλλο αγώνα που απέσπασε δια χειρός Τζόουνς στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό δεσπόζει στην 7η θέση της κατάταξης με αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στα playoffs μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. 14 από τις 24 αναμετρήσεις της στη φετινή διοργάνωση έχουν κριθεί σε διαφορά μικρότερη ή ίση των 5 πόντων και βαρόμετρο για την εικόνα και την αποτελεσματικότητα της είναι τα ποσοστά ευστοχίας πίσω από τη γραμμή των 6.75.

Επιχειρεί 28.5 τρίποντα κατά μέσο όρο, βρίσκοντας στόχο στα 10.4 εξ αυτών και συχνά το παιχνίδι της περιστρέφεται καθαρά στο πως θα μπορέσει να δημιουργήσει τις ιδανικές προϋποθέσεις για να επιχειρήσει μακρινά σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Τζόουνς και Χάρπερ κάνουν τη διαφορά στη περιφέρεια ενώ ο Ριβέρο πλαισιώνει ιδανικά με την αθλητικότητα του τον Ντούμπλιεβιτς κοντά στο καλάθι.

Προϊστορία

Ολυμπιακός και Βαλένθια έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 7 φορές στο παρελθόν με τους νταμπλούχους Ελλάδας να έχουν επικρατήσει τις 5(2-2 εντός, 3-0 εκτός). Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήρθε στην πρεμιέρα της σεζόν 2014-2015 σε ένα φαινομενικά αδιάφορο παιχνίδι, το οποίο για τους Πειραιώτες ήταν εξόχως δύσκολο σε πνευματικό τομέα λίγες μόλις μέρες μετά την απρόσμενη ήττα από τον Παναθηναϊκό και το τέλος της πρώτης θητείας του Γιώργου Μπαρτζώκα στον σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός με τον Μίλαν Τόμιτς στην άκρη του πάγκου έφτασε σε ένα αγχωτικό διπλό με 71-68, παίρνοντας σημαντική ανάσα ενόψει μιας χρονιάς που έκλεισε με απόλυτη επιτυχία. Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Σλούκας ηγήθηκαν της προσπάθειας αυτής συγκεντρώνοντας αμφότεροι 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Τη σεζόν 2018-2019 ήρθε η ευρεία εντός έδρας επικράτηση για τον Ολυμπιακό με σκορ 89-63 στο ντεμπούτο του Κεστούτις Κεμζούρα στην τεχνική ηγεσία ενώ περίπου 2 χρόνια αργότερα, η Βαλένθια γεύτηκε για μια και μοναδική μέχρι σήμερα χαρά της νίκης, περνώντας από το Φάληρο με 96-85, έχοντας για κορυφαίο τον Ντούμπλιεβιτς με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ