22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πανιώνιος “ταξίδεψε” στις ρίζες και την ιστορία του (pics)

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία υλοποίησαν οι διοικούντες τον Πανιώνιο, οι οποίοι οδήγησαν όλη την ομάδα στο Μουσείο Μπενάκη και την ξενάγησαν στην έκθεση για τη Μικρά Ασία.
Οι αθλητές, υπό τις επεξηγήσεις του εκ των προέδρων Παναγιώτη Ηλάδη, γνώρισαν από κοντά σπάνια ντοκουμέντα από τις ρίζες του συλλόγου και από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του. 
Ουσιαστικά ήταν μια "επιστροφή στις ρίζες" για όλους με δεδομένο ότι πολλά εκθέματα αφορούσαν και τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, την ιστορική του ίδρυση και παρουσία στην Σμύρνη. Η πρώτη φωτογραφία του Συλλόγου (από το 1898), το καταστατικό, δημοσιεύματα της εποχής για τους θρυλικούς ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και πολλά ντοκουμέντα, κοσμούσαν το χώρο.
Βεβαίως η Ιστορία της Ελλάδας στην Μικρά Ασία είναι μεγάλη και όλοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε μια μοναδική εμπειρία.
Ήταν επιθυμία ΟΛΩΝ να επισκεφτούν την έκθεση με δεδομένο ότι ήθελαν να μάθουν την Ιστορία του Συλλόγου στον οποίο αγωνίζονται και τον οποίο υπηρετούν.
Κι επειδή η ιστορία γράφεται σε διάφορα μέρη και χρόνια, η επίσκεψη κατέληξε στο ιστορικό μπασκετικό στέκι του Πανιώνιου, τον "Βαλέσα" στη Νέα Σμύρνη, το οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει επανέλθει υπό νέα διεύθυνση μεν, στο ίδιο μέρος δε και εκεί παρουσία και του έτερου πρόεδρου Θοδωρή Μιρκόπουλου, οι παίκτες γνώρισαν και τη... γευστική ιστορία του συλλόγου και το μέρος όπου είχαν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις γι' αυτόν.
 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ