26.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Elite League: Παράδεισος – κόλαση μία νίκη δρόμος

Μόλις μπήκε στον δεύτερο γύρο του, όμως το πρωτάθλημα της Elite League έχει κατακτήσει ήδη πολλά, στην παρθενική του εμφάνιση με αυτό το όνομα στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας. Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο συναρπαστικό σε εξέλιξη, όπως προκύπτει και από τον βαθμολογικό πίνακα αλλά και από το πώς κρίνονται οι περισσότεροι αγώνες. Με την παρουσία. όμως, των δύο ξένων έστω και με τους χρονικούς περιορισμούς υπέρ του στόχου συμμετοχής των Ελλήνων, είναι και γεμάτο θέαμα, όπως φαίνεται από τα βίντεο με τα χάιλαιτς που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα η ΕΟΚ και... δε χορταίνεις φάσεις.

 Μόνο μία ομάδα φαίνεται "απομονωμένη" βαθμολογικά, η ουραγός Καβάλα με τη μόλις μία νίκη, αλλά κι αυτή δεν έχει περάσει ματς που να μη... βγάλει την ψυχή των αντιπάλων της, παλεύει με αξιοπρέπεια και κάνει και κινήσεις ενίσχυσης και δείχνει αποφασισμένη να παίξει τα ρέστα της και όπου βγάλει.

Ο τρόπος διεξαγωγής, με πλέι οφ για τις ομάδες 1-8, πλέι άουτ για το 11-14 και άμεσο υποβιβασμό για το 15-16 και μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, απλά... εκστασιάζει.

Για να το πιάσουμε από χαμηλά, εύκολα βλέπει κανείς μια τετράδα... φωτιά, ΦΕΑ, Αίαντα, Αμύντα και Αγρινίου (με αγώνα λιγότερο) που έχουν στόχο την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού. Από 'κει και πέρα, βέβαια, έχουν κατά νου και τα μεταξύ τους αποτελέσματα, αφού με εξαίρεση αυτόν που θα την... πατήσει οι άλλοι στα πλέι άουτ θα κουβαλάνε και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, για τον στόχο της παραμονής.

Ανεβαίνοντας προς τα πάνω, ο κακός χαμός. Μεγαρίδα, Χαρίλαος και Σχηματάρι με σίγουρα έναν βαθμό παραπάνω από αυτούς που δείχνει, λόγω αναβληθέντος αγώνα, ή και με δύο σε νίκη, είναι οι... συνδετικοί κρίκοι, πλέι άουτ, δύο αδιάφορων θέσεων (9-10) και πλέι οφ. Μια νίκη τους χωρίζει... απ' όλα και αυτό ισχύει και για αρκετούς παραπάνω.

Αν το δούμε συνολικά, η κορυφή από τη ζώνη εκτός πλέι οφ απέχει δύο νίκες και με (σχεδόν) έναν ολόκληρο γύρο να απομένει, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μια "στραβή" μπορεί να σε αγχώσει και μια "καλή" να σου αλλάξει βλέψεις προς τα πάνω.

Οπότε, "προσδεθείτε", γιατί το καλύτερο αναμένεται στην τελική ευθεία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ