27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολυμπιακός-Μακάμπι: Συνεχίζει από εκεί που το άφησε(vids)

Ολυμπιακός(13-7) και Μακάμπι(11-9) διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε(27/1,21.30) στο Φάληρο, με την ελληνική ομάδα να καλείται να αποδείξει την ανωτερότητα της εντός των 4 γραμμών, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Tην προηγούμενη εβδομάδα, οι ερυθρόλευκοι εξέθεσαν αγωνιστικά τη Ρεάλ, παίρνοντας μια άνετη νίκη στο κατάμεστο ΣΕΦ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το διά και πυρός και σιδήρου πέρασμα από το Περιστέρι με καλάθι του Τόμας Ουόκαπ λίγο πριν την εκπνοή. Ο Αμερικανός διανύει όπως δήλωσε και ο ίδιος την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και το γεγονός ότι γίνεται όλο και πιο αποφασιστικός στην επίθεση έχει βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα τη φετινή σεζόν, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου αποκτά σταθερότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ και είναι ικανό να επιβληθεί ανεξάρτητα από τον ρυθμό και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Η αναμέτρηση με τη Μακάμπι έχει δίπλα της ένα μεγάλο πρέπει, με τον Ολυμπιακό να θέλει να αποφύγει νέα στραβοπατήματα σε στιγμές, στις οποίες έδειχνε να είναι καβάλα στο άλογο.

Η ομάδα του λαού από την πλευρά της ταξίδεψε για την χώρα μας χωρίς τον Λορένζο Μπράουν, ο οποίος αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη της τη φετινή σεζόν. Η απόδοση της μεταβάλλεται προς το χειρότερο μακριά από το Ισραήλ, με το ρεκόρ της εκτός έδρας να είναι 2-8. Σε ομαδικό επίπεδο μέτρα τα περισσότερα εύστοχα δίποντα ανά παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση, ενώ σε ατομικό ξεχωρίζουν εκτός του Μπράουν, ο Μπάλντουιν με 15,3 πόντους κατά μέσο όρο και ο φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα Κόλσον με 10,4.

Προϊοστορία

Ολυμπιακός και Μακάμπι έχουν συναντηθεί 36 φορές στο παρελθόν, με τις νίκες να έχουν μοιραστεί ακριβώς στη μέση. Oι έδρες παίζουν τον ρόλο τους αλλά όχι πρωταγωνιστικό με το ρεκόρ της ελληνικής ομάδας στο Φάληρο να είναι 11-6 και στο Τελ Αβίβ 7-12.

Το 1979 οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες 2 φορές στο final 6(όμιλος με 10 συνολικά ματς για κάθε μονομάχο) με την ισχυρή Μακάμπι(τερμάτισε τρίτη) να υποχρεώνει τον Ολυμπιακό σε βαριά ήττα με 42 πόντους διαφορά(93-51). Στο παιχνίδι του του πρώτου γύρου, ωστόσο, υποκλίθηκε στο "καυτό" Παπαστράτειο στον "Θρύλο", ο οποίος πήρε ιστορική νίκη με 79-77, ύστερα από 2 εύστοχες βολές του Τζέρι Τζένκινκς λίγο πριν την εκπνοή.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση για τρία δεκάλεπτα, όμως ένα εφιαλτικό 5λεπτο στο τέταρτο επέτρεψε στην Μακάμπι να βρει εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση, να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να φτάσει χωρίς πολλά καρδιοχτύπια στο ροζ φύλλο αγώνα. Μπάλντουιν και Μπράουν αποδείχθηκαν οι δήμιοι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, πετυχαίνοντας 22 και 16 πόντους αντίστοιχα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ