21.3 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ιτούδης: «Δε σταματήσαμε να πιστεύουμε»

Ο Δημήτρης Ιτούδης εμφανίστηκε ανακουφισμένος στην νίκη της Φενέρ επί του Παναθηναϊκού, εξαίροντας την άμυνα και την πίστη των παικτών του για το «διπλό».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Θα μπορούσε να πάει και στις δύο πλευρές το παιχνίδι. Μας χτυπούσε στη ρακέτα ο Παναθηναϊκός με τα ριμπάουντ. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Δεν σταματήσαμε να παλεύουμε και να πιστεύουμε. Στρατηγικά κάναμε κάποια σπουδαία πράγματα. Βάλαμε μεγάλα σουτ, παίξαμε σπουδαίες άμυνες

Η ομάδα έρχεται πρώτα και ίσως αυτή η νίκη να είναι κλειδί για να αλλάξει το μομέντουμ μας μετά από τόσες σερί ήττες. Ευχαριστώ τον κόσμο για το χειροκρότημα. Τους χρωστάω πολλά όπως και στην ομάδα».

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε τα εξής: «Καλή χρονιά σε εσάς και τους αγαπημένους σας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Έτσι όπως πήγε το ματς, θα άξιζε και ο Παναθηναϊκός να το πάρει. Είχε τον έλεγχο, κυριάρχησε στα ριμπάουντ, αλλά υπάρχει σε αυτό και η ανάγνωση, ότι παίξαμε πολύ καλή άμυνα και τους αναγκάσαμε σε άσχημα σουτ, με κορυφαία μας άμυνα αυτή για το κλέψιμο και το τρίποντο του Γκουντάιτις. Παλέψαμε και δε σταματήσαμε να πιστεύουμε, παρότι είχε την ευκαιρία του να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, τον αναγκάσαμε σε λάθη και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Για εμάς είναι πάνω από όλα η ομάδα, για αυτό και έρχονται παίκτες από τον πάγκο, όπως ο Κάρσεν. Πρόκειται για ένα μαραθώνιο, οπότε συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ευχαριστώ τους φίλους του Παναθηναϊκού για την υποδοχή, καθώς ζήσαμε πολλά για 13 χρόνια».

Για την ανάγκη νίκης και τον Χέις: «Οι δύο ομάδες ήταν όντως κουμπωμένες. Η Ευρωλίγκα είναι αδυσώπητη, και ειδικά όταν έχεις μαζί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και τραυματισμούς, αντιμετωπίζεις προβλήματα στην χημεία, που δημιουργείς. Το ματς αυτό ήταν ενδιαφέρον στις μάχες του και, εκτός των 13 κλεψιμάτων, είχαμε πολλές καλές άμυνες με άστοχα σουτ για τον Παναθηναϊκό, αν και είχαν τη συνοχή να πάνε στο ριμπάουντ. Είμαστε μια ομάδα με ταυτότητα και τους πρώτους δύο μήνες οδηγήσαμε σε λάθη πολλές ομάδες με δημιουργούς και εκτελεστές. Ο Χέις ήταν και παραμένει καταλύτης, παίζοντας σε τρεις θέσεις κι έχοντας ως πρώτο σκοπό του την ομάδα, σταματώντας συνήθως τον πιο ζεστό παίκτη του αντιπάλου. Είναι ευχής έργο που τον έχουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ