25 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Μονακό-Ολυμπιακός: Η κορυφή έχει θέση μόνο για έναν(vids)

Η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας(10/1,20.00) βρίσκει τον Ολυμπιακό(11-6)αντιμέτωπο με τη Μονακό(11-6) στο Πριγκιπάτο σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε καλό φεγγάρι μετά τις άνετες νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μιλάνο, ενώ την Κυριακή(8/1) πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ πετυχαίνοντας 111 πόντους και 21 τρίποντα. Ο Κάναν "ξεμπούκωσε" για τα καλά βρίσκοντας τον τρόπο να συνδεθεί 8 φορές(αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου) με το αντίπαλο καλάθι από μακριά ενώ στην αναμέτρηση με την Ολίμπια που προηγήθηκε ο Άλεκ Πίτερς ήταν αυτός που ξεχώρισε επιθετικά εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την παρουσία του στο βασικό σχήμα.

Η Μονακό με μπροστάρη τον τελευταίο μήνα τον καυτό Οκόμπο κατάφερε να κλείσει και εκείνη το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου στην κορυφή της βαθμολογίας, με την ικανότητα να επιβιώνει σε παιχνίδια-"θρίλερ" να παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της. Εξόχως εντυπωσιακό το γεγονός ότι διατηρεί ρεκόρ 11-6 με μόλις +3 στη διαφορά καλαθιών. Αχίλλειος πτέρνα για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς αποτελεί το μακρινό της σουτ καθώς βρίσκεται τελευταία στα εύστοχα τρίποντα της Ευρωλίγκας, ενώ παράλληλα εκτελεί με ποσοστό μικρότερο του 32%. Πετυχαίνει ωστόσο 22 δίποντα και 16.9 ελεύθερες βολές κατά μέσο όρο, όντας πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα στις σχετικές λίστες.

Προϊστορία

Μικρό αλλά άκρως ανταγωνιστικό είναι το παρελθόν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μονακό με τις νίκες να έχουν μοιραστεί ισόποσα(4-4)(2-1 υπέρ των Μονεγάσκων στην κανονική περίοδο, 3-2 υπέρ της ελληνικής ομάδας στα playoffs). Στο Σ.Ε.Φ οι γηπεδούχοι επικράτησαν εύκολα στις δύο πρώτες περιπτώσεις, όμως στην τρίτη οι Μονεγάσκοι απάντησαν με το εμφατικό 96-72, το οποίο υποχρέωσε τους Πειραιώτες να κυνηγήσουν ένα τουλάχιστον μπρέικ για να βρεθούν στο final four του 2022.

Τα κατάφεραν μάλιστα με την πρώτη τους απόπειρα αφού απέδρασαν με το διπλό παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 στη δραματική σειρά στο δρόμο προς το Βελιγράδι. Τη φετινή σεζόν, η Μονακό απέσπασε το ροζ φύλλο αγώνα από το Φάληρο, πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ από την περίμετρο. Τζέιμς και Οκόμπο εκμεταλλεύτηκαν το γρήγορο πρώτο βήμα που διαθέτουν δημιουργώντας σημαντικά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ