19.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας: Αναμέτρηση με “πρέπει” πριν το ντέρμπυ(vids)

Ο Ολυμπιακός (9-5) φιλοξενεί απόψε(22/12,21.00) τον Ερυθρό Αστέρα(7-7) και θέλει να διαγράψει από τη μνήμη του την "αυτοχειρία" της προηγούμενης εβδομάδας παίρνοντας μια πειστική νίκη.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μας και είχαν δίκιο στην περίπτωση των ερυθρολεύκων, οι οποίοι επέτρεψαν στη Βιλερμπάν να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Το πάθημα του εντός έδρας αγώνα κόντρα στη Βαλένθια δεν έγινε μάθημα και έτσι το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, την οποία βάσει των πρόσφατων εμφανίσεων του πιθανότατα αξίζει.

Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκει λύσεις από όλο και περισσότερους παίκτες, με τον Κάναν συγκεκριμένα να είναι εκείνος που έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Ο Αμερικανός γκαρντ διαχειρίζεται περισσότερες μπάλες στην επίθεση και σε συνδυασμό με την σταθερά εξαιρετική του άμυνα δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος ψυχολογικά.

Στο Αστρομπάλ, οι Πειραιώτες έπαθαν αμυντικό black-out από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου επιτρέποντας στους γηπεδούχους να εκτελέσουν πολλές φορές υπό καλές προϋποθέσεις από την περίμετρο. Παράλληλα, ο καταμερισμός των προσπαθειών στο διάστημα αυτό ήταν κάπως περίεργος με τον Βεζένκοφ να παίρνει μόλις δύο σουτ στην τέταρτη περίοδο(7/8 συνολικά) και τον Κάναν των 4 εύστοχων τριπόντων να μην πατά ούτε δευτερόλεπτο το παρκέ στα λεπτά αυτά.

Ο Ερυθρός Αστέρας είδε τη Μιλάνο να σταματά το ευρωπαϊκό σερί νικών του στις 6, με τους Σέρβους να αποδεικνύονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί επί των ημερών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ενδεικτικό το γεγονός ότι τα περισσότερα ροζ φύλλα αγώνα έχουν κριθεί το τελευταίο λεπτό, με τους Βιλντόζα και Νέντοβιτς να συνθέτουν ένα πολύ ισχυρό δίδυμο στην περιφέρεια. Με την πρόσφατη ένταξη του Καμπάτσο στο έμψυχο δυναμικό τους(δεν θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό) στοχεύουν στην είσοδο στα playoffs της της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015-2016.

Προϊστορία

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας διατηρούν φιλικές σχέσεις εκτός των 4 γραμμών, όμως εντός αυτών μας έχουν χαρίσει αρκετά ανταγωνιστικά παιχνίδια με την ελληνική ομάδα να διατηρεί το προβάδισμα με 7 νίκες σε 11 συναντήσεις. Στο ΣΕΦ διατηρεί ρεκόρ 4-1 με την μοναδική ήττα να έρχεται την περσινή αγωνιστική περίοδο και να έχει την σφραγίδα της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά είχαν κακό αγωνιστικό ρυθμό εξαιτίας της νόσου που τους είχε χτυπήσει την πόρτα ενώ για τον ίδιο λόγο στις κερκίδες βρέθηκαν μόλις 1000 άτομα. Ο Ντόμριτς έκανε τη διαφορά με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Βεζένκοφ με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ. Στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο συλλόγους, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 64-59 σε ένα κατάμεστο γήπεδο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ