19.6 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 74-68: Η επική ανατροπή έμεινε στη μέση (pics)

Ο Παναθηναϊκός έψαξε τεράστια ανατροπή αλλά έχασε στην έδρα της Μπαρτσελόνα με 74-68, σε αγώνα για την 14η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τη δεύτερη διαδοχική αποτυχία επί ισπανικού εδάφους μετά την ήττα από τη Βαλένθια κι έχουν πλέον ρεκόρ 6-8 που τους φέρνει περίπου στη μέση του πίνακα, ταξιδεύοντας την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές. Στον αντίποδα οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στο 10-4 και συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας με τη Φενέρμπαχτσε και τη Μονακό.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν και το πλέον καταστροφικό για την ελληνική ομάδα η οποία είχε και την υποστήριξη περίπου 200 οπαδών της. Δεν έπαιξε καθόλου καλή περιφερειακή άμυνα και οι γηπεδούχοι ευστοχούσαν στο... ρελαντί πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά και είναι χαρακτηριστικό ότι στο φινάλε του πρώτου κομματιού της αναμέτρησης το σκορ ήταν 28-12 με οκτώ εύστοχα τρίποντα για τους Καταλανούς σε δέκα προσπάθειες!

Η δεύτερη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική. Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς αποφάσισε να παίξει καλύτερη άμυνα κι αν εξαιρεθεί ένα δίλεπτο όπου επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν με συνεχόμενα εύκολα λέι απ, δεν επέτρεψε τα ελεύθερα τρίποντα. Προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-30 υπέρ των Καταλανών.

Ο τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού από τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του δευτέρου ήταν εντελώς διαφορετικός και δεν άργησε να φανεί αυτό και στο σκορ, με τους «πράσινους» να ρίχνουν τη διαφορά σε μονοψήφιο και να μην επιτρέπουν στην Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της. Ωστόσο ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο και να ρίξει τη διαφορά σε σημείο που θα άγχωνε τους Καταλανούς. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας έγραφε 62-51 και το «τριφύλλι» είχε να ανέβει ένα «βουνό».

Η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας φάνηκε να συνεχίζεται και στο 34' ένα καλάθι του Μπέικον πλησίασε σε 64-58, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η «μάχη» συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση και ο Λευτέρης Μαντζούκας με τρίποντο «έγραψε» το 69-64 στο 36'. Το μομέντουμ είχε γυρίσει πλέον στην πλευρά των «πράσινων» και δύο καλάθια από τους Μπέικον και Πονίτκα στο 37' διαμόρφωσαν το 69-68 και ο «Σάρας» κάλεσε εσπευσμένα τάιμ όαυτ.

Οι «πράσινοι» είχαν δύο ευκαιρίες να περάσουν μπροστά, όμως έκαναν κακές επιλογές και το τρίποντο του Σατοράνσκι στο 38' σημείωσε το 72-68. Το «τριφύλλι» είχε κολλήσει στο σκορ και το καλάθι του Βέσελι έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό καθώς το 74-68 δεν μπορούσε να ανατραπεί σε λιγότερο από ένα λεπτό και η κόρνα της λήξης βρήκε νικήτρια την Μπάρτσα με ().

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ: Ο Ντουέιν Μπέικον δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι βρισκόταν σε φόρμα στα δύο ματς του Παναθηναϊκού στην Ισπανία ήταν σε καλή φόρμα, ωστόσο ακόμα και κόντρα στην Μπαρτσελόνα βγήκε μπροστά και σημείωσε 19 πόντους, κερδίζοντας αρκετά φάουλ. Πολύ καλός και ο Παπαγιάννης με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τους νικητές ο Βέσελι, ο Σατοράνσκι και ο Μίροτιτς ήταν εκείνοι που τράβηξαν... κουπί στην επίθεση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το ποσοστό της Μπαρτσελόνα στα τρίποντα ήταν εκείνο που κόστισε τελικά στον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο διπλό. Κι αυτό διότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν με 13/23. Την ίδια στιγμή η ελληνική ομάδα έκανε «πάρτι» στα ριμπάουντ με 36-27, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό αυτό το νούμερο για να πάρει το διπλό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ