24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάουμαν: «Να σκέφτεται μόνο την προπονητική ο Μεσίνα»

Στον Έτορε Μεσίνα απάντησε ο Πάτρικ Μπάουμαν, χαρακτηρίζοντας απρεπείς τις πρόσφατες δηλώσεις του για το καλεντάρι της FIBA και την απόφασή της να ορίσει αγώνες εθνικών ομάδων μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Μετά το Φεντερίκο Σουσμπιέγες και ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πήρε θέση, μέσω συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport». Όπως τόνισε, αναφερόμενος στα λεγόμενα του Ιταλού τεχνικού:«Κοιτάμε το μέλλον για να δώσουμε περισσότερο στα νέα ταλέντα και οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτή την άποψη. Ο Μεσίνα είναι ένας προπονητής και πρέπει να σκέφτεται μόνο την προπονητική. Ίσως είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να κοουτσάρει την εθνική του ομάδα στο μέλλον, όμως οι όροι που χρησιμοποίησε ήταν απρεπείς. Όλοι πρέπει να σεβαστούν το ρόλο τους. Θεωρώ ότι ο Πετρούτσι, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ήδη εξέφρασε την άποψή του για το πρόγραμμα και κρίνοντας από το γεγονός ότι ο Μεσίνα πληρώνεται από τον Πετρούτσι πρέπει να τον ακούσει».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται με τη συμμετοχή των παικτών που αγωνίζονται σε ομάδες Ευρωλίγκας, τη στιγμή που οι NBAers επίσης θα απέχουν: «Είναι λυπηρό που οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο σύλλογο και την Εθνική. Αυτό που μετράει είναι το όνομα της χώρας, όχι αυτός που φοράει το εθνόσημο. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή (σ.σ. όσον αφορά στην Ευρωλίγκα), όμως δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο ότι οι εθνικές ομάδες προηγούνται. Στο παρελθόν φθάσαμε κοντά σε λύση δύο φορές, όμως η άλλη πλευρά έβρισκε δικαιολογίες. Η Ευρωλίγκα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ΝΒΑ και δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ