26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πανελευσινιακός : Ανθίζει το «στάχυ» με πορεία πρωταθλητισμού (vids + pics)

Ο Πανελευσινιακός φαίνεται πως έχει επιστρέψει στον πρωταθλητισμό και με τον Νίκο Βούλγαρη στο τιμόνι της ομάδας προσπαθεί να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στον 2ο όμιλο της Β' Εθνικής, και επιτέλους να ξεφύγει μετά από το 2015 από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με τον Πρωτέα Βούλας με ρεκόρ 8-2, πίσω μόνο από τον αήττητο Πανιώνιο, έχοντας ως «κάστρο» το κλειστό της «Γούβας» όπου μετράει το απόλυτο των 6 νικών.

Προπονητής είναι ο Νίκος Βούλγαρης, ο οποίος ανέλαβε να καθοδηγήσει τους «σταχυοφόρους» την περσινή σεζόν, και μετά την αποχώρηση του Ματθαίου Καραχάλιου, και όντας και πρώην παίκτης της ομάδας δείχνει να γνωρίζει άριστα τα κατατόπια και τη νοοτροπία του συλλόγου, ενώ στα πρώτα του βήματα στη προπονητίκη δείχνει πολύ καλά σημάδια.

Ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ο πολύπειρος Θωμάς Νίκου, ενώ πρώτος σκόρερ της αλλά και πρώτος στα τρίποντα είναι ο εξαιρετικός σκόρερ, Χρήστος Ντακούλιας με 16,2 πόντους κα 29 εύστοχα τρίποντα. Την τετράδα που οδηγεί τον Πανελευσινακό συμπληρώνουν οι Δημήτρης Μακρής (13,8 π.) και Ανδρέας Ρεκουνιώτης (12,1 π.).

Στόχος των «σταχυοφόρων» είναι η τετράδα και η είσοδος στα πλέι οφς ανόδου.

Αναλυτικά  ο πίνακας με τους σκόρερ :

Πανελευσινιακός Συμμετοχές Πόντοι Τρίποντα
       
Νίκου  10 81 14
Καρακατσάνης  10 49 9
Μανωλάτος  8 20 3
Πουρής  3 4 1
Μπουρεντής 2    
Μπουρίτης 2    
Ντακούλιας  9 146 29
Κατσανεβάκης 5 4  
Κρασάκης  9 62  
Σταμέλος 10 41 8
Κεφάλας  1 2  
Λεκάκης 8 8 2
Παπαφλωράτος  8 85 14
Ρεκουνιώτης  10 121 1
Μακρής  10 138 9
Δενδρινός 8 23 4

Ο Πανελευσινιακός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1 Εθνική Κατηγορία κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Η επιτυχημένη συνεργασία με τον προπονητή Γιώργο Σκαραφίγκα συνεχίστηκε. Δεδομένου ότι ο σύλλογος κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία καθιστά τη χρονιά επιτυχημένη, αν και δεν κατόρθωσε να τερματίσει υψηλότερα από την 11η θέση (σε σύνολο 14 ομάδων).

Συγκεκριμένα ολοκλήρωσε την σεζόν με 7 νίκες και 19 ήττες, όσες και οι ομάδες του Ηλυσιακού και του Περιστερίου. Η χαμηλή θέση της ομάδας δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στα Play-Offs.

Η αγωνιστική περίοδος 2013-14 δεν είχε σημαντικές διαφορές με την προηγούμενη. Και πάλι 14 ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, με τον Πανελευσινιακό να ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη 12η θέση.

Αυτή τη φορά βρέθηκε πολύ κοντά στο να υποβιβαστεί, εφόσον οι τρεις τελευταίες ομάδες όλες είχαν συγκεντρώσει από 7 νίκες και 19 ήττες. Τυχερός στάθηκε βάσει των κριτηρίων κατάταξης ο Πανελευσινιακός, που υπερτερούσε απέναντι στον Ηλυσιακό και τον Ίκαρο Χαλκίδας, παραμένοντας στην Κατηγορία σε βάρος τους.

Την επόμενη χρονιά, 2014-15, η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της κορυφαίας Κατηγορίας, όπως μαρτυρούν οι μόλις 6 νίκες που πέτυχε σε 26 αγωνιστικές. Η επίδοση αυτή δεν άφησε περιθώριο για κάτι καλύτερο από τη 13η και προτελευταία θέση στην τελική βαθμολογία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τον ουραγό Πανιώνιο στο δρόμο του υποβιβασμού.

Στις αρχές Ιουλίου του 2015 η διοίκηση του Πανελευσινιακού ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει το ανδρικό τμήμα από το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, λόγω νομικής αδυναμίας διάλυσης της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Εφόσον δεν της επετράπη να αγωνιστεί ως ερασιτεχνικό σωματείο, η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στο καθ' όλα ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ