24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι 76 αγώνες που έγιναν “απάντησαν” στην… ξαφνική επανάσταση

Από το "λουκέτο" στο ελληνικό μπάσκετ που ευαγγελίστηκαν οι εμπνευστές της προσπάθειας, διαλαλώντας ότι "δεν θα υπάρξει γήπεδο με προγραμματισμένο αγώνα στο οποίο να βρεθούν κριτές", μέχρι τα... 76 παιχνίδια Εθνικών κατηγοριών που έγιναν, υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Η πολύ... φουριόζικη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από κάποιους, αποφεύγοντας πεισματικά το να προηγηθεί διάλογος με στόχο την προσπάθεια εύρεσης λύσης, απέτυχε παταγωδώς. Και το "φιάσκο" του... λουκέτου, έδειξε ότι υπήρξαν αντανακλαστικά άμεσα και αποτελεσματικά από τους αρμόδιους φορείς, έδειξε ότι οι πρωταγωνιστές θέλουν την ομαλότητα και ενώ αυτή εξελίσσεται να επιχειρείται να λύνονται τα προβλήματα, έδειξε ακόμα και ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που αφορά το όποιο πρόβλημα, δεν θέλουν να "δυναμιτίσουν" όλο το σύστημα, αλλά θέλουν σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, λοιπόν, έγιναν 76 αγώνες Εθνικών κατηγοριών. Οι 5 της Basket League, με τον έναν να αναβάλλεται για άσχετο λόγο, κορονοϊού, οι 8 της Elite League, 16 της Β' Εθνικής, 29 της Γ' Εθνικής, 6 της Α1 γυναικών και 12 της Α2 γυναικών. Οι 12 που αναβλήθηκαν λόγω μη προσέλευσης βοηθών διαιτητών, (4 της Β' Εθνικής, 4 της Γ' Εθνικής και 4 της Α2 γυναικών), ήταν μεταξύ ομάδων της ίδιας ένωσης, της ΕΣΚΑ ουσιαστικά που είχε το θέμα της αποχής, υπήρξε δηλαδή μέριμνα να μην ταλαιπωρηθεί κανείς που είχε μετακίνηση κα να μην υπάρξουν περιττά έξοδα. 

Επί της ουσίας, τα Εθνικά πρωταθλήματα έγιναν κανονικά. Κι αν αυτό επιτεύχθηκε μετά από... τελεσίγραφο 3-4 ημερών που δόθηκε τόσο αιφνιδιαστικά και άκαμπτα ώστε ήταν προφανής ο στόχος να μην μπορέσει να βρεθεί λύση, καταλαβαίνει ο καθένας ότι η συνέχεια θα είναι πολύ πιο ομαλή. Η επιθυμία της ΕΟΚ, βέβαια, όπως φάνηκε από την έγκαιρη πρόσκληση σε διάλογο όλων των φορέων για μεθαύριο Τετάρτη (14/12), είναι να βρεθεί η λύση με "μια φωνή", να συζητηθεί το θέμα και να  διαπιστωθεί τι μπορεί να γίνει από κοινού.

Σε περίπτωση βέβαια που δε φανεί να υπάρχει... προθυμία για κοινή αντιμετώπιση από κάποιον φορέα, η ΕΟΚ θα είναι αναγκασμένη να φροντίσει να διασφαλίσει την περαιτέρω ομαλή διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων, έχοντας μέσα και από τις προγραμματισμένες διακοπές λόγω των ημερών που έρχονται, το περιθώριο να το κάνει συντεταγμένα και όχι τρέχοντας να προλάβει αιφνιδιαστικές μονομερείς ενέργειες. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ