26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Τα διαμαντάκια στην Ισπανία είναι παντοτινά (vids)

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Μούρθια απέκτησε από την Ρεάλ Μαδρίτης ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, τον Ούρμπαν Κλάβζαρ.

Ο Κλάβζαρ είναι μόλις 18 χρονών και χθες (23/11) στη νίκη της ισπανικής ομάδας απέναντι στην Σομπατέλι για το BCL έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με 14 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Αυτή δεν είναι όμως η πρώτη του φορά που συστήνεται στο ευρωπαϊκό κοινό αφού την περσινή σεζόν έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Ρεάλ στην Ευρωλίγκα.

Οι βασικοί παίκτες της «Βασίλισσας» είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό με αποτέλεσμα στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να χρησιμοποιήσει ορισμένους από την ακαδημία.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Κλάβζαρ, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στα 17 του χρόνια ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 10 πόντους.

Η Ισπανία και ειδικά η Ρεάλ έχει ειδικότητα στο να δημιουργεί ταλέντα με το καλύτερο παράδειγμα να είναι ο Λούκα Ντόντσιτς που έχει γίνει πια σταρ του ΝΒΑ στους Ντάλας Μάβερικς.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο Τρίσταν Βούκσεβιτς που τώρα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ