27.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Καρνόφσκι: “Άλλη μία ευκαιρία, με την Ελλάδα”

Πολωνία λοιπόν... Αύριο στις 17.30 για την Εθνική Ελλάδας. Σε έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει πολλά, ανάλογα και με το τι θα γίνει φυσικά απόψε (20.00, ΕΡΤ) απέναντι στην Φινλανδία. Και όπως έχουμε μάθει ήδη (και) σε αυτή τη διοργάνωση, μην σας ξεγελά το όνομα του αντιπάλου. Η Γαλλία μπορεί και να σκέφτηκε πως οι Πολωνοί δεν είναι δα και τόσο δυνατοί και παραλίγο να την πατήσει.

«Προσπαθήσαμε να το κάνουμε δύσκολο γι’ αυτούς, αλλά δεν τα καταφέραμε ως το τέλος», είναι τα πρώτα λόγια του Πρζέμισλαβ (δεν βάζουμε στοίχημα για την προφορά, αλλά Przemyslaw γράφεται για να ξέρετε) Καρνόφσκι στην basketa.gr και στο πρόσωπο του θηριώδη σέντερ των Πολωνών αντικατοπτρίζεται με τέλειο τρόπο η απογοήτευση. Αλλά και η κούραση: «Ήμασταν μπροστά για περισσότερο από τρία δεκάλεπτα και θα παραδεχθώ πως είναι μια ήττα που πονάει. Αλλά από την άλλη σε μια τέτοια διοργάνωση αν σταθείς στα συναισθήματα του προηγούμενου αγώνα, θα έχεις πρόβλημα στον επόμενο. Οπότε για εμάς το ζητούμενο είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη συνέχεια. Να μείνουμε μαζί και να επικοινωνούμε καλύτερα στα τελευταία λεπτά του αγώνα

Αυτά τα τελευταία λεπτά κοστίζουν (και) στην Πολωνία, η οποία κατάφερε στον αγώνα με την Φινλανδία να χάσει διαφορά εννέα πόντων σε λιγότερο από δύο λεπτά, για να χάσει το παιχνίδι στο τέλος στην δεύτερη παράταση: «Αυτή η έλλειψη επικοινωνίας και συγκέντρωσης μας κόστισε σήμερα, μας κόστισε ακριβά και στον αγώνα με την Φινλανδία. Αλλά έχουμε μια ευκαιρία ακόμη και θα πρέπει να παίξουμε αύριο καλύτερα και ως το φινάλε για να πάρουμε αυτά που θέλουμε.»

Αυτή η ευκαιρία στην οποία αναφέρεται είναι ο αγώνας με την Ελλάδα. Για την οποία έχει την καλύτερη δυνατή γνώμη όπως λέει: «Δεν έχει σημασία που έχει χάσει αγώνες. Είναι μια ελληνική ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο πολλά χρόνια, έχουν ομαδικές και ατομικές διακρίσεις. Για να πούμε πως θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που έχουμε, θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα σε σχέση με σήμερα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα.»

Ο 23χρονος σέντερ έχει ξεχωρίσει «τον Γιάννη Μπουρούση, αλλά και τον Γιώργο Πρίντεζη» ως δύο από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, αλλά θα προσθέσει και έναν ακόμη: «Ναι, τον Θανάση Αντετοκούνμπο, γιατί δεν είναι παίκτης που τον ξέραμε και τόσο και δίνει πολύ μεγάλη ενέργεια και αθλητικότητα. Και πάλι θα πω όμως πως δεν είναι δυο ή τρεις παίκτες. Είναι περισσότεροι. Θα δούμε λοιπόν το βίντεο με τους προπονητές μας, θα τακτοποιήσουμε τα συναισθήματά μας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.»

Όσο για την συνέχεια; Για τον ίδιο θα γράφει Ανδόρρα, εκεί που θα συναντήσει έναν ακόμη Έλληνα παίκτη, τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ένα ίχνος χαμόγελου εμφανίζεται, αλλά ξεκαθαρίζει πως το μυαλό του είναι αλλού: «Υπάρχει η Πολωνία, το Ευρωμπάσκετ, η Εθνική Ομάδα. Η ACB και η Ανδόρρα θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη. Πρώτα θα πρέπει να γίνει η δουλειά εδώ και μετά θα σκεφτώ την Ανδόρρα και το πρωτάθλημα.»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ