17.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Παρτιζάν: Αν τους αγαπά, ας τους πληγώσει (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα δει τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφουν μαζί απόψε (3/11, 21:30, Novasports Prime) ως αντίπαλοι στο ΟΑΚΑ, με το στόχο του να είναι η επανεκκίνηση κόντρα στην Παρτιζάν σε έναν Νοέμβριο, που φαντάζει ως ευκαιρία μιας νέας αρχής στην Ευρωλίγκα.

Ο βαθμολογικός πίνακας για ακόμη μια χρονιά δεν είναι κολακευτικός με το πέρας πέντε αγωνιστικών. Ο Παναθηναϊκός μετρά ρεκόρ 1-4 στην φετινή Ευρωλίγκα και εκ νέου προβληματίζει, κάτι που οδήγησε ένα κοινό, που ετράφη από το μπάσκετ τις τελευταίες δεκαετίες, να αποδοκιμάσει τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς σε έναν αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος, στο ματς με τον Κολοσσό.

Κάθε αγώνας, όμως, πρέπει στο επόμενο δευτερόλεπτο να φροντίζεται από όλους σε κάθε ομάδα, που παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, να περνά στην ιστορία και να παίρνει σειρά ο επόμενος. Πολλές φορές, μάλιστα, εμφανίσεις σαν εκείνη με τους Ροδίτες, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο «αφύπνισης», αν και σε πάμπολλες περιπτώσεις στα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί, ότι μάλλον δεν είναι αυτό το πρόβλημα στο «τριφύλλι».

«Κυνηγώντας», όμως, το στοίχημα του να μην χαθεί τόσο γρήγορα η σεζόν στην Ευρώπη, οφείλει απόψε (3/11, 21:30) να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο και να κάνει μια νέα αρχή απέναντι στην Παρτιζάν, που έχει αρχίσει εσχάτως να βρίσκει το δικό της δρόμο με δύο σερί νίκες. Ο αγαπημένος Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο άλλοτε αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου, δηλαδή, πρέπει να φύγουν «πληγωμένοι» από ένα μέρος, που κάποτε θεωρούσαν σπίτι τους, ώστε να γίνει αυτό το ξεκίνημα.

Να «σπάσει αβγά» και να κάνει την ομελέτα… με Μπέικον

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε έναν Νοέμβριο, ο οποίος προσφέρει μια ευκαιρία να μείνει όρθιος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Με τέσσερα από τα επόμενα πέντε ματς, άλλωστε, να διεξάγονται στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, θα μπορούσε να πάρει την «ώθηση» για τη συνέχεια, παίζοντας μάλιστα και με ομάδες που εντός έδρας είναι στα μέτρα του, όπως η Παρτιζάν, η Μπασκόνια, η Μπολόνια και η Βιλερμπάν.

Η αρχή πρέπει να γίνει με τους Σέρβους του Ομπράντοβιτς, που αξιοποίησαν τη δύναμη της έδρας τους στα τελευταία δύο ματς τους με Μπολόνια (90-62) και Ζαλγκίρις (87-76) και έρχονται, προκειμένου να ρεφάρουν την ήττα από την Αρμάνι (80-75) στο Βελιγράδι και να «φωνάξουν» παρόντες για τη διεκδίκηση της οκτάδας, από την οποία βρίσκονται ήδη μια ανάσα μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ευελπιστώντας να είναι πλήρεις στην Αθήνα, αφού ο Ζοτς περιμένει να δει ποια θα είναι η κατάσταση του Τζέιμς Νάναλι.

Οι «πράσινοι», από την πλευρά τους, φαίνεται πως θα καταφέρουν να είναι γεμάτοι στο ματς αυτό, αν και ο Νέιτ Ουόλτερς είχε και πάλι ενοχλήσεις και προφυλάχθηκε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Πιο σημαντική είδηση, όμως, θα είναι το ντεμπούτο του Ντουέιν Μπέικον, που φορώντας το νούμερο «24» θα συστηθεί στο κοινό των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης, με τη ελπίδα να φέρει την κατάλληλη αύρα, ώστε να αρχίσει μια αγωνιστική διόρθωση, αρχικά, και ανάκαμψη, ύστερα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία του να «σπάσει αβγά» στην Ευρωλίγκα, αρκεί να μη διστάσει…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ