22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Σπανούλης, Λούντζης και τέλος της λίστας (vid)

Το βάθος του ρόστερ του Ολυμπιακού, ειδικά για τα δεδομένα της Basket League είναι μεγάλο και ο Μιχάλης Λούντζης φρόντισε να το υπενθυμίσει προχθές στον αγώνα με το Λαύριο πραγματοποιώντας μία εμφάνιση που του έδωσε τον τίτλο του MVP της εβδομάδας. Ο διεθνής γκαρντ που το πήρε… σερί από την περσινή σεζόν αφού ήταν παρών στο Ευρωμπάσκετ, βρήκε χρόνο, πήρε προσπάθειες και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 21 πόντους. Αλλού όμως «κρύβεται» η πιο ξεχωριστή επίδοση του.

 

 

Ο 24χρονος γκαρντ «έγραψε» έξι τρίποντα που πέραν του ότι είναι η κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος, μπήκε σε μία πολύ ξεχωριστή λίστα του Ολυμπιακού. Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αυτή ήταν η 18η επίδοση +6 εύστοχων τριπόντων. Η λίστα βγάζει και κάτι περισσότερο.

 

 

Ο Λούντζης έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που σημείωσε έξι τρίποντα σε αγώνα Πρωταθλήματος! Αυτό το κατάφερε δύο φορές ο Βασίλης Σπανούλης. Ήταν…

 

*Στις 12 Ιανουαρίου 2014 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο (66-77) έχοντας 6/10.

 

*Στις 30 Μαίου 2015 και στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας (81-82) έχοντας και πάλι 6/10 τρίποντα.

 

 

Όλα τα υπόλοιπα μέλη της λίστας των παικτών του Ολυμπιακού με 6+ εύστοχα τρίποντα ήταν ξένοι με έναν όμως πολύ σημαντικό «αστερίσκο». Ο Μίλαν Τόμιτς αγωνίστηκε ως Έλληνας στο Πρωτάθλημα και ως εκ τούτου, σε μία διαφορετική «ανάγνωση» του θέματος, θα μπορούσε να έχει θέση στη λίστα των Σπανούλη και Λούντζη.

 

 

Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού μάλιστα ήταν αυτός που σημείωσε τις πέντε από τις 18 επιδόσεις 6+ εύστοχων τριπόντων μεταξύ των παικτών που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα. Παράλληλα είναι αυτός που κρατάει το σχετικό ρεκόρ έχοντας σημειώσει τρεις φορές από επτά τρίποντα.

 

 

Ο Μιχάλης Λούντζης πάντως, με τα έξι τρίποντα του στο κυριακάτικο παιχνίδι με το Λαύριο πλησίασε τα 100 στην καριέρα του στην Basket League. Στα 137 παιχνίδια του στην κατηγορία έχει 98/292 (33,56%).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ