23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο 40άρης Βαγγέλης και ο 38άρης Λουκάς βάζουν κάτω 20άρηδες (pic, vids)

Η 4η αγωνιστική της Basket League βρίσκεται προ των πυλών με δράση σε δύο μέρες και πέντε διαφορετικά μέτωπα, αφήνοντας την εκκρεμότητα του αγώνα της Καρδίτσας με τον Προμηθέα. Το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» (ΑΕΚ-Άρης) θα ανοίξει την αυλαία, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν μπροστά τους αύριο θεωρητικά εύκολες, εντός έδρας αποστολές, το Περιστέρι έχει μια «πονηρή» έξοδο στην Πάτρα ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ιωνικό σε μία διασταύρωση που περιλαμβάνει και ένα ξεχωριστό match up.

 


Στο παρκέ της PAOK Sports Arena θα συνυπάρξουν και θα αναμετρηθούν για πολλοστή φορά στην καριέρα τους, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Τι κι αν ο πρώτος βρίσκεται στις παρυφές των 40ών γενεθλίων του και ο δεύτερος στα 38 του χρόνια; Αν και στη δύση της καριέρας τους παραμένουν δύο από τους πιο ποιοτικούς ψηλούς του ελληνικού Πρωταθλήματος. Είναι 40άρηδες που βάζουν κάτω ακόμη και 20άρηδες γι’ αυτό δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν αυτό το αντάμωμα το δούμε και άλλες φορές στις επόμενες σεζόν.

 


Ο γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου 1982 Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της Basket League, θα γίνει ο πρώτος 40άρης που θα αγωνιστεί στην κατηγορία μετά από πολλά χρόνια. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αυτήν πριν από σχεδόν 21 χρόνια, στις 10 Νοεμβρίου 2001 ως παίκτης του Ηρακλή (Ιωνικός Ν.Φ.-Ηρακλής 65-90). Μετά από ένα πέρασμα και από το Περιστέρι βρέθηκε για χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες πριν επιστρέψει με τον ΠΑΟΚ στο οποίο αγωνίζεται για 10η σεζόν, με μια παρένθεση στον περσινό Κολοσσό.

 

 


Οι αριθμοί του στη σεζόν και συνολικά στην Basket League…

 

 

Πιο σταθερή ήταν η διαδρομή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην κατηγορία, παρότι υπήρξαν περίοδοι κατά τις οποίες έλειψε από αυτήν, παίζοντας είτε στο εξωτερικό, είτε στην ελληνική Α2. Ο γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1984 φόργουορντ-σέντερ έκανε ντεμπούτο στην Basket League, σχεδόν ένα μήνα μετά τον Μαργαρίτη, στις 8 Δεκεμβρίου 2001 ως παίκτης του ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ-Άρης 95-72).

 


Ακολούθησαν Ολυμπιακός, Μαρούσι, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι και Ιωνικός σε μία μακρά διαδρομή μέσα από την οποία πια, «σκαρφαλώνει» σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση στις ιστορικές λίστες του Πρωταθλήματος.

 

 


Οι αριθμοί του στη σεζόν και συνολικά στην Basket League…

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ