19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

BCL: Η ΑΕΚ ψάχνει το… 4-3 κόντρα στους Ιταλούς (vids)

Η ΑΕΚ κοντράρεται απόψε στην Ιταλία με τη Ρέτζιο Εμίλια (21.30)  για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League και το basketa.gr κάνει αναδρομή στις αναμετρήσεις που έχει δώσει η Ένωση απέναντι σε ιταλικές ομάδες για τη διοργάνωση της FIBA.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη ξεκίνησε με ήττα από την Καρσίγιακα στις λεπτομέρειες τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, ενώ η σημερινή αντίπαλος της Ένωσης πέρασε από την έδρα της Βόννης στην πρεμιέρα.

Η Ρέτζιο Εμίλια θα γίνει η τέταρτη ομάδα από την Ιταλία που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στο BCL, παίρνοντας τη σκυτάλη από Ντιναμό Σάσαρι, Βενέτσια και Τρεβίζο.

Η πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, ήταν η σεζόν 2016-17, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει στους ομίλους του νεοσύστατου τότε BCL, την Ντιναμό Σάσαρι. Πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ με άνετη επικράτηση και αέρα 20 πόντων (78-58), με το θετικό αποτέλεσμα ωστόσο να μην έρχεται στα... σημεία στην Ιταλία (80-78).

Την επόμενη χρονιά (2017-18) οι "κιτρινόμαυροι" κατέκτησαν το τρόπαιο, ενώ βρήκαν απέναντί τους στους ομίλους και πάλι ιταλικό σύλλογο. Αυτή τη φορά ήταν η Βενέτσια, την οποία η ΑΕΚ νίκησε δις, αρχικά επί ιταλικού εδάφους με νικητήριο κάρφωμα του Ντελρόι Τζέιμς λίγο πριν την εκπνοή της παράτασης (101-103) και εν συνεχεία στην Αθήνα με μεγαλύτερη ευκολία τη φορά αυτή (84-64). 

Τις επόμενες τρεις σεζόν η ΑΕΚ δεν συνάντησε Ιταλούς στον δρόμο της, μέχρι την περσινή χρονιά. Στη χειρότερη παρουσία της σε όμιλο του Basketball Champions League, η Ένωση ηττήθηκε δύο φορές από την Τρεβίζο χωρίς να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στις δύο αναμετρήσεις (77-92, 81-69).

Με το σκορ στο... 3-3, μένει να φανεί αν θα καταφέρει η ΑΕΚ να γείρει υπέρ της την παράδοσή της κόντρα στις ιταλικές ομάδες στο BCL και να πετύχει την πρώτη της φετινή νίκη στη διοργάνωση. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ