29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΟΚ: Αλλάζει την Α2, ανεβαίνουν… όσοι χρειαστεί για την «κανονικότητα»

Ο ΕΣΑΚΕ προχωράει τον... δρόμο του, αλλάζοντας τα προσυμφωνημένα με την ΕΟΚ για τις διοργανώσεις της σεζόν 2022-23 και η ΕΟΚ δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην αναταραχή που της δημιουργείται αφού έχει βγάλει όλες τις προκηρύξεις της.

Η απόφαση της λίγκας να προχωρήσει σε πρωτάθλημα 12 ομάδων, φέρνει την άμεση και προαναγγελθείσα αντίδραση της ΕΟΚ, που βρίσκεται ξαφνικά, αν ισχύσει η Basket League των 12 ομάδων, με 16 ομάδες στην Α2, αντί των 14 που προβλέπονται στην προκήρυξή της. Πριν από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, της ερχόμενη Δευτέρας 25/7, η ομοσπονδία θα έχει έκτακτο Δ.Σ. για να προχωρήσει σε συμπληρωματική προκήρυξη της Α2 που θα προβλέπει όσους ανόδους... χρειαστούν για να επανέλθει η κανονικότητα.

Στην ΕΟΚ δεν έχουν καμία πρόθεση να μετακυλήσουν το πρόβλημα σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, προκαλώντας ένα ντόμινο αναστάτωσης πάνω σε ένα πλάνο σταδιακής μείωσης των ομάδων που μελετήθηκε επί μακρώ και υπερψηφίστηκε με συντριπτικά ποσοστά από τα σωματεία στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ με απλά λόγια θα... ανεχτεί ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων, λογικά αν μείνουν 12 στη Basket League και παίξουν όλες οι άλλες στην Α2, για μία σεζόν αλλά αμέσως μετά θα επαναφέρει τα συμφωνημένα «σπρώχνοντας» ομάδες στην πάνω κατηγορία, για να επανέλθουν οι 14 που πρέπει. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ