21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χλίνασον: «Να αποδείξω τον Μπουρούση «λάθος» (vid)

Η Ισλανδία ετοιμάζεται για την πρεμιέρα. Με την Ελλάδα. Ένα ζευγάρι που το συναντήσαμε αρκετά τα τελευταία χρόνια στις «μικρές» εθνικές, αλλά όχι και στους μεγάλους. Το Ευρωμπάσκετ 2017 έχει το δικό του τζάμπολ αύριο και οι Ισλανδοί ετοιμάζονται για τη δική τους μάχη. Περιμένοντας 1.000 συμπατριώτες τους αύριο στο Ελσίνκι. Και ακόμη περισσότερους αργότερα, καθώς στο «γειτονικό» Τάμπερε έχει και ποδόσφαιρο: Φινλανδία – Ισλανδία. Και όσοι πάνε εκεί θα περάσουν και μια βόλτα να δουν και μπάσκετ. «Περίπου 3000 φίλαθλοι. Το 1/10 της χώρας αν το καλοσκεφτείς», όπως είπε γελώντας ένα από τα μέλη της αποστολής.

Πολύ κουβέντα γίνεται για την Ισλανδία και το μπάσκετ και περισσότερη για έναν 19χρονο που έχει σύνθεσή της: Τον Τρίγκβι Χλίνασον για τον οποίο όλοι στάζουν μέλι. Και για τα όσα κάνει εκτός παρκέ και για τη νοοτροπία και συμπεριφορά του. Το είδαμε και από πρώτο χέρι στην Κρήτη, στην Εθνική Νέων και συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Σε ένα μήνα πάντως καλείται να γίνει «άντρας», αφήνοντας πίσω την Εθνική U20: «Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πάνω. Είναι αντρικό παιχνίδι τώρα.  Έχουμε πιο εμπειρους παίκτες εδώ, είναι πολύ πιο έξυπνοι και είναι ήρεμοι, μπορούν να τελειώσουν ένα παιχνίδι. Στη Νέων είμαστε πιο επιθετικοί, πιο... τρελοί.»

Κι όλα αυτά ενώ γνώρισε το μπάσκετ πριν από κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Προσέξτε: Όχι άρχισε να παίζει μπάσκετ. Το γνώρισε. Δεν το ήξερε καν το άθλημα, μεγαλωμένος σε μια φάρμα σε ένα χωριό της Ισλανδίας. Ήθελε να γυμναστεί είναι και ψηλό το παιδί και μπαίνοντας σε ένα γυμναστήριο ένας «άγιος» άνθρωπος τον έβαλε στο σωστό δρόμο: «Δεν περίμενα ούτε καν πως θα παίξω στην Εθνική Ομάδα. Πριν δύο χρόνια τους έβλεπα στην τηλεόραση. Είχα πάει σε κάποιες προπονήσεις μαζί τους στην προετοιμασία, ήταν ωραίο που τους γνώρισα από κοντά τότε και ήταν κάτι που μου έδωσε ένα κίνητρο. Και τώρα μπορώ να είμαι στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη ευκαιρία να είμαι εδώ.»

Ο Χλίνασον την Ελλάδα την γνωρίζει καλά. Τουλάχιστον τη νέα γενιά με την οποία έχει βρεθεί αντίπαλος. «Είναι πάντα ωραία να παίζει με την Ελλάδα, γιατί είνια μια μεγάλη και δυνατή ομάδα. Στην Κρήτη δεν είχα παίξει, γιατί είχα έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. Ήθελα πολύ να παίξω. Η Εθνική Ελλάδας είναι Πέμπτη στο ranking, είναι πολύ δυνατή και χαίρομαι όταν παίζω απέναντι σε τέτοιες ομάδες, ειδικά όταν έχουν και καλούς ψηλούς και παιχνίδι στο low post όπως εσείς.»

Πώς αντιμετωπίζει μια αναμέτρηση με τον Γιάννη Μπουρούση τότε; «Θα προσπαθήσω να παίξω όσο καλύτερα γίνεται. Θα είναι δύσκολο. Είναι καλύτερος από μένα σίγουρα και θα πρέπει να τον σταματήσω και να τον αποδείξω «λάθος»... Θα δούμε.»

https://www.youtube.com/watch?v=P8JS4o0VKmo&feature=youtu.be



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ