21.4 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ήρθε ως παίκτης, συνέχισε ως προπονητής, έφυγε ως θρύλος (pic+vids)

Ρεάλ Μαδρίτης και Πάμπλο Λάσο δεν θα συνεχίσουν την πολυετή κοινή πορεία τους. Έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια, γεμάτα τίτλους διακρίσεις και συγκινήσεις, ήρθε μία απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε στην απομάκρυνση του Ισπανού τεχνικού από τον μαδριλένικο πάγκο.

Ωστόσο 11 χρόνια είναι πολλά, τίποτα δεν μπορεί να τα διαγράψει και κανείς δεν μπορεί να τα ξεχάσει. Σε αυτή την κάτι παραπάνω από μία δεκαετία στη Μαδρίτη, ο Λάσο αγάπησε και αγαπήθηκε από τη Ρεάλ, τον κόσμο της, κάτι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς τα χρόνια της παρουσίας του στον σύλλογο, αλλά και τις επιτυχίες που γνώρισε σε αυτόν.

Ξεκίνησε ως παίκτης...

Έναν σύλλογο που ο Πάμπλο Λάσο δεν υπηρέτησε μόνο από το πόστο του προπονητή, αλλά και από αυτό του παίκτη. Τη διετία 1995-97 φόρεσε τα χρώματα της Ρεάλ ως παίκτης κατακτώντας και δύο τίτλους. Το κύπελλο Ισπανίας το 1995 και το κύπελλο Σαπόρτα το 1997. 

Συνέχισε ως προπονητής...

Οι συγκεκριμένοι τίτλοι ήταν μόνο μία μικρή... γεύση από το τι θα ακολουθούσε στην παρουσία του ως τεχνικός της ομάδας της Μαδρίτης. Ο Ισπανός προπονητής έμελλε να είναι ο εκλεκτός για να καθίσει στην άκρη του πάγκου και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένδοξες στιγμές, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. 

Ήταν εκείνος που οδήγησε για τα καλά τους Μαδριλένους στην επιστροφή τους στις κατακτήσεις των τίτλων. Η σεζόν 2006-07 ήταν η τελευταία που βρήκε τη Ρεάλ πρωταθλήτρια πριν αναλάβει ο Λάσο και την επαναφέρει στην κορυφή το 2013.

Όταν η ομάδα της Μαδρίτης είχε πανηγυρίσει για τελευταία φορά κατάκτηση κυπέλλου (1983), ο Πάμπλο Λάσο δεν είχε φορέσει ακόμα τη φανέλα της. Δεκαεννιά χρόνια μετά, το 2012 η Ρεάλ κατακτά ξανά το κύπελλο Ισπανίας με εκείνον προπονητή.

Το τελευταίο της σούπερ καπ χρονολογείτο πίσω στο μακρινό 1985. Το ίδιο έτος με την επιστροφή στους τίτλους το 2012, ήρθε και η κατάκτηση του σούπερ καπ.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις, έπειτα από 20 χρόνια, το 2015, η Ρεάλ στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης, κάτι που επανέλαβε τρία χρόνια αργότερα (2018). Παράλληλα με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015, ήρθε και το πρώτο διηπειρωτικό στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

 

Αποχαιρέτησε ως θρύλος...

Ο Λάσο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ το 2011 και αποχώρησε από αυτή το 2022. Σε αυτά τα 11 χρόνια το... κοντέρ σταμάτησε στους 21 τίτλους. Ανάμεσά τους 18 εγχώριοι με τα έξι πρωταθλήματα, έξι κύπελλα και ισάριθμα σούπερ καπ Ισπανίας, ενώ υπήρξαν και 3 διεθνείς. Όσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις ξεχώρισαν οι δύο Ευρωλίγκες το 2015 και το 2018, με την πρώτη να συνοδεύεται και από την κατάκτηση του διηπειρωτικού το 2015.

Μπορεί το αντίο του από τη Ρεάλ να μην ήταν αυτό που φανταζόταν ή αυτό που του άξιζε, ωστόσο η ιστορία μένει και το όνομα του Πάμπλο Λάσο έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα... 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ