19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΣΑΚΕ: Σήμερα στο Δ.Σ. για επικύρωση οι αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης!

Η ημέρα της... αποκάλυψης έφτασε για τον ΕΣΑΚΕ και τη Basket League, αν και τα... τύμπανα του πολέμου έχουν ηχήσει από προχθές. Το Δ.Σ. του συνδέσμου θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι, έχοντας στα χέρια του τις αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης που μελέτησε τους φακέλους των 12 ΚΑΕ και έβγαλε το πόρισμά της. Ο σκοπός της συνεδρίασης είναι να επικυρώσει τυπικά τις αποφάσεις αυτές και μετά όλα να τραβήξουν τον δρόμο τους.

Ηδη η περίφημη... ρήτρα εμπιστευτικότητας είχε καταπατηθεί από προχθές όταν και ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής και διέρρευσε ότι ΑΕΚ, Αρης, Απόλλωνας Πάτρας και Λάρισα δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στην επόμενη Basket League. Από εκείνη την ώρα άρχισαν... τα όργανα.

Αρης και Λάρισα τηρούν σιγή ιχθύος και δεν έχουν προβεί στο παραμικρό σχόλιο των πληροφοριών. Ο Απόλλωνας με μια λιτή ανακοίνωση εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι και του χρόνου στη Basket League και δυνατόν και η ΑΕΚ... κέθαψε το τσεκούρι του πολέμου. Με την πρώτη χθεσινή της ανακοίνωση προειδοποιούσε για... διάφορα αν «επαληθευτεί το διεστραμμένο σενάριο». Με την δεύτερη που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα, έδειχνε να... γνωρίζει πλέον ότι το σενάριο είναι αληθές και έβαλε κατά πολλών, άλλες φορές ονομαστικά και άλλες με υπόνοιες.

Πάμε τώρα στα ουσιώδη, αφού τα πραγματικά σημαντικά θα είναι όσα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΣΑΚΕ. Αν πράγματει υπάρχουν ΚΑΕ που «κόπηκαν», αυτές έχουν δικαίωμα προσφυγής στο δευτεροβάθμιο όργανο επίσης του ΕΣΑΚΕ που θα κληθεί να επιβεβαιώσει το αν οι αποφάσεις είναι ορθές. Αν υπάρξει η πιστοποίηση, τότε... καλά ξεμπερδέματα. Ο ΕΣΑΚΕ θα κληθεί να αποφασίσει τι θα κάνει στο πρωτάθλημα, αν δηλαδή θα μείνει με λιγότερες ομάδες ή θα πάει σε διαδικασία wild cards, οι «θιγόμενες» ΚΑΕ θα ψάξουν επόμενο τρόπο αντίδρασης, που πάντως λέγεται ότι με τις περσινές αλλαγές του νόμου δεν θα είναι εύκολο να βρεθούν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ