23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΣΑΚΕ: Ο χρόνος (υποτίθεται ότι) τελειώνει και υπάρχουν ΚΑΕ που «ακροβατούν»

Το... παιχνίδι των φακέλων συνεχίζεται και διαρκώς εντείνεται στον ΕΣΑΚΕ, με τη χθεσινή ημέρα να περιλαμβάνει δράση αλλά όχι και τελεσίδικες αποφάσεις. Η επιτροπή προ - αδειοδότησης του συνδέσμου ακροβατεί μεταξύ του «δεν έχουμε σκοπό τις τιμωρίες, αλλά την εξασφάλιση υγιούς πρωταθλήματος» και του.... «πάλι θα μας πουν επιτροπή συγκάλυψης» και όλα δείχνουν ότι η ερχόμενη Τρίτη, 14 του μήνα, έγινε με... το ζόρι καταληκτική ημερομηνία και θα βγάλει πράγματα. Δύσκολα και όλες τις ομάδες εντάξει  και το εσωτερικό του ΕΣΑΚΕ αλώβητο. Αυτά μαζί δεν πάνε κατά πώς φαίνεται και πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Η χθεσινή ημέρα περισσότερο έμοιαζε με διάλεξη στο... αμφιθέατρο της νομικής, παρά με ουσιαστική εξέταση των φακέλων. Ερμηνείες επί ερμηνειών δίνονταν για το αν το, αρκετά ασαφές κατά πώς λένε πολλοί, κείμενο του κανονισμού δίνει σε όλους περιθώριο να συμπληρώνουν χαρτιά μέχρι τις 14 Ιουνίου, (από τις 30 Μαϊου που κατέθεσαν φακέλους) ή, αν αυτό είναι μόνο στο χέρι της επιτροπής να ζητήσει κάποιες διευκρινίσεις (και όχι συμπληρωματικά έγγραφα) και αν μέχρι τότε μπορεί να «κόψει» ομάδες.

Μπορούσε, δε μπορούσε, δεν το έκανε παρότι (μέχρι) και χθες υπήρχαν φάκελοι με σοβαρές ελλείψεις. Αρα μέχρι τώρα υπερισχύει το «δεν είμαστε επιτροπή εξόντωσης», στηριζόμενο στην άποψη ότι μέχρι 14 Ιουνίου υπάρχει κατοχυρωμένο δικαίωμα για... προσθαφαιρέσεις. Κι ας υπάρχει και η αντίθετη γνώμη. Ισως δεν το έκανε γιατί δεν υπάρχει... ζυγαριά ελλείψεων και αν έλεγαν σε κάποιον με τρανταχτά κενά «φεύγεις», αυτός θα έλεγε «οκ, αλλά διώξτε και όποιον άλλο έχει και το παραμικρό κενό» και τότε μπορεί να φτάναμε και στο.... 50%, αφού έχουν διαπιστωθεί και «ανθρώπινα λάθη», εμφανώς δηλαδή παρερμηνειών που χρήζουν διευκρίνισης και όχι έλλειψης στοιχείων.

Την ερχόμενη Τρίτη, λοιπόν, (υποτίθεται ότι) θα ανοιχτούν για τελευταία φορά οι φάκελοι και (υποτίθεται ότι) θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Στην ουσία όσες ΚΑΕ από τις 12 (αφού θυμίζουμε ότι οι δύο νεοφώτιστες έχουν έναν επιπλέον μήνα από την επικύρωση της βαθμολογίας της Α2 για να... στήσουν μαγαζί), έχουν ελλείψεις και κενά, έχουν... μία και σήμερα να τα καλύψουν αφού τη Δευτέρα υπάρχει αργία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 2 μέχρι 4 ΚΑΕ κυνηγούν το... θαύμα. Οτι είναι δηλαδή τόσες πολλές οι ελλείψεις τους που θεωρείται αδύνατον από όποιον ξέρει τις διαδικασίες να καλυφθούν όχι σε πέντε (ημερολογιακές και όχι εργάσιμες) μέρες, αλλά ούτε σε πολύ περισσότερες. Το 2 μέχρι 4, σημαίνει για την ακρίβεια ότι 2 κυνηγούν το θαύμα και άλλες 2 πρέπει να... ιδρώσουν πολύ στο τρέξιμο για να προλάβουν. Ονόματα ΚΑΕ και ακριβείς ελλείψεις μην περιμένετε.  Ο ΕΣΑΚΕ εμμένει στο θέμα που θα έπρεπε να υπάρχει η μεγαλύτερη διαφάνεια στην προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ότι παλεύουν για βελτίωση του πρωταθλήματος, να βάζει ρήτρες εμπιστευτικότητας και... φερμουάρ στα στόματα

Η, παγιωμένη, πρακτική του ΕΣΑΚΕ οδηγεί στη σκέψη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα... παγώσει ο χρόνος, θα βρεθεί κάποιο νομικό πάτημα, θα πάει παραπίσω η όλη διαδικασία, πάντως δεν θα έχουμε δραστικές εξελίξεις. Υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο, αλλά καλύτερα να υπάρξει υπομονή και όχι εικασίες. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ